6 x wat er door je heen gaat als je last hebt van een emotionele kater

Katers lopen we allemaal op. Maar waar we ons misschien niet altijd bewust van zijn, is dat katers komen in diverse vormen en maten. Ja, je merkt natuurlijk wel het verschil tussen een zeurende hoofdpijn en het gevoel alsof iemand het op je gemunt heeft met een sloopkogel. Maar er zijn ook van die dagen dat je wakker wordt en dat je het gevoel hebt dat je kunt huilen om alles. Alles maakt je sip. Hallo emo kater.

De emotionele kater spreekt natuurlijk voor zich. Je bent niet simpelweg brak. Nee nee, de emotionele kater gaat nog een stapje verder. Tijdens je emotionele kater:

1. Wil je alleen maar slechte romcoms kijken

Onder het genot van alles wat slecht is. Pizza, chocolade, snoep en meer alcohol. Want het leven is zwaar en al die stomme acteurs lijken het perfecte leven te hebben. Maar toch is het heerlijk om erbij weg te dromen en ondertussen verder te treuren over het feit dat jij de liefde van je leven nog niet bent tegengekomen.

Hoogstwaarschijnlijk passeren al je exen de revue, bedenk je wat je zelf anders had kunnen doen (niks natuurlijk) waardoor dingen anders waren gelopen, en huil je nog een keer om die verschrikkelijke zak van laatst. Drama.

2. Kan eigenlijk alles je wel aan het huilen maken

Huilen is sowieso een thema van deze dag. Alles kan jou aan het huilen maken. Van het stoten van je kleine teen tot aan het verbrijzelen van je bronzer in je witte tas. Alles duwt je over de rand. Meerdere keren per dag. Je kunt er niks aan doen maar de tranen blijven maar komen.

3. Voel je je geheel alleen op de wereld

Of je nu single bent of niet, je komt op hetzelfde uit:

Scenario 1: *Waarom ben ik nou nog single? Ben ik niet begeerlijk genoeg? Is dat het? Ben ik niet sexy genoeg? Waarom is hij er vandoor gegaan met een meisje dat minder knap is? Hoe kan dat? Of is zij wel knapper? Moet ik mijn haar eraf halen? Of juist laten groeien? Misschien wordt het tijd voor nieuwe kleren. Of moet ik me nu écht heilig voornemen de eerste keer niet met hem te gaan slapen. Zucht.*

Scenario 2: *Waarom ben ik niet tevreden met mijn relatie? Is dit hem nou? Ja misschien, maar hoe weet je dat nou zeker? Wat nou als hij het niet is en ik mijn tijd verspil? Wat nou als we toch niet bij elkaar passen? Ik wil kinderen, maar wil ik ze van hem? Hoe zou dat dan gaan? En zou hij me wel trouw zijn?*

4. En vraag je je af of je je eigenlijk ooit nog wel eens gelukkig gaat voelen en hebt besloten dat je zo niet verder wil leven

Opeens lijkt je kantoorbaan de verschrikkelijkste plek van de wereld. Je hebt het gevoel dat al je vriendinnen gelukkiger zijn dan jij bent en een fijnere baan hebben. Waarom durf jij niet radicaal links of rechts te gaan? Je vraagt je af of je gewoon je spullen moet gaan pakken en op wereldreis moet gaan. Om je vervolgens af te vragen of iemand je wel gaat missen..

5. Je besluit maar gewoon akelig vroeg naar bed te gaan en de wereld te vergeten

Doei wereld, je bent het niet waard vandaag. Niemand is het waard, want niemand is langs gekomen om voor me te zorgen. Ja dat horen je vrienden toch gewoon te ruiken? Stelletje *****.

6. En de volgende dag is alles na een goed ontbijtje weer oke

Ach, overdrijven is ook een vak.

Reageer op artikel:
6 x wat er door je heen gaat als je last hebt van een emotionele kater
Sluiten