Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 8 jun 2015

6 x wat je wil weten als je een sarcastisch meisje gaat daten

"Oh jij wil met mij daten? Sorry daarvoor moet ik eerst toestemming vragen aan mijn vorige ex." Sarcastische meisjes, you either love them or you don't. Hoe dan ook, het is enorm handig om de zes volgende dingen in ieder geval in je hoofd te knopen:

Onderzoek heeft bewezen dat sarcastische mensen slimmer, succesvoller en sexier zijn. Benieuwd waarom? Lees het hier.

Compliming

Sarcastische mensen doen aan ‘compliming’. Oftewel een comliment en een belediging in één zin. Als je een berichtje krijgt met: ‘Ik vind jou net zo leuk als mijn derde konijntje Snuf’ dan bedoelt ze dat ze je onwijs leuk vindt en je tot haar intieme kring behoort. Dat je indirect wordt vergeleken met een konijntje, dat moet je voor het gemak even vergeten.

Vat berichtjes niet al te letterlijk op

Onder andere door de ‘compliming’ maar ook doordat wij gewoon sarcastisch zijn. Maak geen ruzie om berichtjes. Neem sommige dingen gewoon aan. Probeer niet continu tussen de regels door te lezen. Dan lijkt het net alsof we je niet mogen. En niets is minder waar.

Besef je dat wij zo zijn

Het is niet een grapje, het sarcastische zit in ons karakter. We worden er ook sexier, slimmer en succesvoller door. Het is iets wat in ons DNA zit. Besef je daarom goed dat we altijd zo zullen zijn. Als je het vervelend vindt ons sarcasme, dan hebben we gewoon een probleem. Het is namelijk niet iets waarmee we kunnen stoppen. Accepteer het, en zeur er vooral niet over.

Wees gerust, we weten ook wanneer we even niét sarcastisch moeten zijn

Een sarcastische opmerking maken als we voor het eerst bij onze schoonouders naar binnen stappen en ons voorstellen, dat doen we heus niet. Ook niet tegen de ober in een chique restaurant. We kunnen ons gedragen. Geniet, we weten wanneer de sarcastische opmerking prima is en wanneer niet. We hebben manieren en zijn keurig opgevoed.

We vinden het belangrijk om dezelfde humor te hebben

Als we mijlenver uit elkaar liggen qua humor dan kunnen we beter stoppen na date één. Als jij niet om ons kan lachen, dan ga je je er alleen maar meer aan irriteren. Jij kunt er immers ook niks aan doen dat jij niet grappig genoeg bent. Oké geintje.

We staan open voor een codewoord

Ja net zoals in Fifty Shades of Grey inderdaad. Een codewoord wanneer we moeten stoppen kennen we niet. Maar we willen wel een codewoord afspreken waarmee je kunt checken of het berichtje sarcastisch was bedoeld of niet. Zo hoef je ons niet de hele tijd te irriteren met ‘meen je dit nou schatje’? Maar kun we prima afsprekken dat we pielemans? en huppelflup! gebruiken als codewoorden.

Reageer op artikel:
6 x wat je wil weten als je een sarcastisch meisje gaat daten
Sluiten