Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 20 sep 2014
Leestijd: 2 minuten

6 x zo word je happy

Is gelukkig zijn een keuze? JA! Dokter Sharp schreef een boek over hoe de mens gelukkig kan worden en hoe we zelf in de hand hebben of we happy zijn of niet. Wat kan je helpen tot een gelukkig leven? Het choise riedeltje:

C = Clarity

Ofwel helderheid over je doelen in het leven. Gelukkige mensen stellen duidelijke doelen voor zichzelf en maken doelen zo ook realiseerbaar. Iets duidelijk voor ogen hebben geeft ook meteen meer motivatie dan de vage gedachte: ‘ik wil het anders’. Wees specifiek voor jezelf en werk van punt naar punt.

H = Health

Een gezonde levensstijl is ook essentieel om gelukkig te kunnen zijn. Hoe kun je gelukkig zijn als je iedere dag moe bent of hoofdpijn hebt? Precies. Zorg dus dat je er alles aan doet om een goede gezondheid te behouden. Minimaal één keer sporten in de week kan al een wereld van verschil maken.

O = Optimism

Een positieve kijk op het leven doet wonderen. Gelukkige mensen kijken heel anders naar de wereld om zich heen. Ze zoeken naar de positieve dingen in het leven en genieten daar ook van. Zorg dus dat jij je richt op de positieve dingen die op je pad komen.

O = Others

Je relaties met anderen. Gelukkige mensen hebben meer en betere relaties dan mensen die niet gelukkig zijn. Goede relaties worden je echter niet zomaar in de schoot geworpen. Je moet investeren en natuurlijk ook leuke mensen tegenkomen. Als je eenmaal door hebt dat iemand speciaal voor je is, wees dan niet bang er tijd en moeite in te steken.

S = Strengths

Blijf niet hangen bij al je zwakheden. Benadruk je sterke kanten en werk ze verder uit. Dit doen gelukkige mensen namelijk ook. Niemand kan alles in deze wereld. Leg je neer bij het feit dat je bijvoorbeeld niet goed bent in plannen (vraag hulp) en omarm het feit dat je wel goed bent in het behalen van je doelen.

E = Enjoy

Geniet van het moment en leef in het moment. Het verleden ligt in het verleden en de toekomst kan zomaar niet meer bestaan. Natuurlijk is het goed om toe te werken naar een doel, maar bedenk ook dat het het niet waard is om de hele weg er naartoe te moeten lijden.

Reageer op artikel:
6 x zo word je happy
Sluiten