Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 30 januari 2017

6x geldige excuses om te laat te komen die alleen wij vrouwen kunnen gebruiken

Hoewel mannen vaak uit luiheid te laat komen (a.k.a FIFA afzetten en zichzelf van de bank hijsen), hebben wij vrouwen vaak een prima legitieme reden om te laat te komen. Wij moeten namelijk bijna dagelijks fabuleus voor de dag komen en zo verkeren we nog wel eens in tijdsnood doordat:

1. We onze benen nog moeten scheren

Zelfs een panty kan de bos aap in je niet meer verbloemen. Ze prikken er namelijk gewoon doorheen. En dat kan echt niet. Kiezen voor een broek? Nee, je hebt eindelijk een outfit weten te kiezen. Je gaat niet weer wisselen.

2. We onze winged eyeliner nét niet gelijk krijgen

Wattenstaafjes, make-up remover, eindeloze pogingen. Maar de deur uit gaan met twee scheve lijntjes? Dat komt niet in je op.

3. We onze lippen super netjes en strak moeten stiften

Vroeger mocht je ook kleuren in de klas, nu doe je dat nog steeds.

4. We ons haar nog moeten krullen óf stijlen

We kunnen niet met vlassig haar de deur uit, of wel?

5. We onze nagels nog moeten lakken

Met die stompjes kunnen we niet voor de dag komen. Het is niet alleen voor onszelf dat we er mooi uit willen zien maar ook voor anderen. Zeg nou zelf, het is toch veel fijner om te kijken naar iemand die haar nagels prachtig heeft gelakt dan naar iemand met wat stukjes nog hier en daar?

6. We onze tas nog ‘tactvol’ moeten inpakken

Moeten er flatjes mee omdat je het niet meer redt op hoge hakken? Deo? Lippenstift? Het zijn keuzes die bepalen hoe je dag verlopen en daarom kost het gewoon eventjes tijd. Punt uit.

Reageer op artikel:
6x geldige excuses om te laat te komen die alleen wij vrouwen kunnen gebruiken
Sluiten