Inga Stoit
Inga Stoit Love 21 okt 2018

6 x signalen dat jij bindingsangst hebt ondanks dat je hem écht leuk vindt

Bindingsangst is verdomde lastig wanneer jij iemand echt leuk vindt. Je gebruikt het niet als excuus omdat jouw gevoelens niet oprecht zouden zijn, je lijdt er zelf ook onder. Het liefst ga je er namelijk wel voor, maar er is iets wat jou tegenhoudt.

Om je heen zie je iedereen settelen, maar op de één of andere manier past dit niet bij jou. Het is niet dat je het niet wil, maar het lijkt erop alsof het steeds niet lukt. Een relatie lijkt niet voor jou weggelegd en dat heeft wellicht iets te maken met bindingsangst. Denk jij hier last van te hebben? Bestudeer de signalen hieronder.

1. Je houdt het bij flirts

‘Daan’ zie jij geregeld, want hij is lekker veilig. Alles is veilig met hem, zowel de seks als de volgende ochtend. Die volgende ochtend is er namelijk niet, dit komt omdat hij het gewend is en accepteert dat jij de benen neemt.

Het moment dat hij jou vraagt de nacht met hem te delen (als in ook echt samen), schrikt je maar af. Daan is niet de persoon die jij dacht dat hij zou zijn. Hij wil meer van jou dan alleen maar seks en dat is eng.

2. Je vrienden merken het op

Wanneer je vrienden ‘Daan’ bestempelen als boyfriend material, klap jij volledig dicht. Al helemaal wanneer ze beginnen over ‘hoe leuk hij is’ en waarom je hem hebt laten gaan. Ze vragen jou wat er mis met hem was, en terwijl zij dit vragen weten jullie beiden dat het niet ‘hij’ maar ‘jij’ is.

Jij bent de persoon die dit mis heeft laten gaan, niet hij. Niet omdat je dit per se wilde, maar omdat weglopen de makkelijkste beslissing leek.

3. Je bent negatief over relaties

Wanneer jij aan het woord bent over ‘relaties’ komt er niet veel goeds uit jouw mond. Het is meer negatief dan positief. En eigenlijk verraadt dit een hoop. Je roept hard ‘NEE’ maar eigenlijk wil je ‘JA’ schreeuwen. JA, jij wilt een relatie en JA die heb je niet omdat je niet durft. Je kan wel zeggen het niet te willen, maar de waarheid is vaker anders.

4. Je kiest de verkeerde mannen

Je hebt er een neus voor, altijd maar de verkeerde mannen. Dit doe je expres, wel zo veilig. Je dacht dat ‘Daan’ een verkeerde man was, echter bleek dit niet zo. Om die reden ruilde je Daan voor ‘Sjoerd’ in. Hij is een veilige man, één waar je af en toe mee kan chillen en dergelijke, maar waarin geen relatiegevaar schuilt. Je kiest hier bewust voor. Je voelt je daar ‘goed’ bij en komt op deze manier niet voor ingewikkelde beslissingen te staan.

5. Je hebt meer moeite met binden in het algemeen

Het is niet alleen ‘hij’ waar jij je lastig aan bindt. Verandering an sich vind jij lastig, of dit nu over een nieuwe baan, een ander huis of een andere man gaat. Het single leven bevalt jou goed, althans dat is wat jij jezelf wijsmaakt. Je bent in ieder geval niet onderhevig aan verandering want dat vind jij als controlefreak niet fijn.

6. Je hebt verlatingsangst

Misschien schiet je gelijk in de verdediging bij het lezen van bovenstaande zin. Maar wees eerlijk naar jezelf, wellicht heb jij last van verlatingsangst en is dat de grote reden waarom jij je niet bindt. Je zal je moeten openstellen wanneer jij in een relatie zit, je zet jouw hart op het spel en bent bang dat dit gebroken zal worden. Misschien is dit je eerder overkomen en weerhoudt dat je van een gezamenlijke toekomst. Spreek jezelf echter toe, jij gunt de allermooiste liefde.

Reageer op artikel:
6 x signalen dat jij bindingsangst hebt ondanks dat je hem écht leuk vindt
Sluiten