6x waarom sporten met je lover zoveel leuker is dan alleen sporten

Eventjes snel de sportschool in en uit rennen kan natuurlijk nooit kwaad. Maar in je eentje is het toch een stuk saaier en moeilijker vol te houden dan wanneer je een fijne sportbuddy meeneemt. En laat je lover daar nu de uitgewezen persoon voor zijn. Je hebt er misschien nooit bij stilgestaan, maar om de volgende redenen kan sporten met je vriendje jouw workout stukken succesvoller en vooral leuker maken:

1. Jullie dagen elkaar uit

‘Je kan toch echt nog wel meer tillen dan dat?’ ‘Je kunt toch zeker nog wel tien squats erbij doen?’ Jup. Jullie gaan elkaar zeker uitdagen. En dat zal niet altijd fijn zijn, maar zorgt wel voor de serieuzere workouts.

2. Jullie willen je van elkaars beste kant laten zien

Snel afdruipen na een half uurtje krachttraining om met je billen in de sauna te gaan liggen gaat nu natuurlijk niet meer. Je partner houdt je scherp in de gaten en ziet het meteen als je de kantjes eraf loopt. En dat geldt natuurlijk ook andersom.

3. Hij kan je precies uitleggen hoe iets werkt in de sportschool wanneer je een apparaat niet begrijpt

Want geef toe, hoe vaak gebeurt je dat wel niet? De instructies staan erop ja, maar dat is vaak niet genoeg. En beter dat je vriendje het je even uitlegt in plaats van dat zo’n awkward sportschoolanabool het voor je moet doen (inclusief het aan je billen zitten).

4. Hij zorgt ervoor dat andere mannen je niet lastig komen vallen in de sportschool

Daar rekenen we de instructeurs bij, maar natuurlijk ook de kreunende gasten bij de grote gewichten. Té vermoeiend als je alleen bent, maar acceptabel wanneer je met je vriend bent.

5. Het is simpelweg gezellig

Jullie kunnen elkaar uitlachen wanneer het niet lukt, of juist steunen wanneer de ander het moeilijk heeft. Daarna lekker een drankje doen en een beetje bijkletsen. Couple time it is.

6. Je kan hem zien sporten

Hmm… Spieren die worden aangespannen, billen die worden samengeknepen, zweet. Niks mis mee. Helemaal niks mis mee.. Misschien nog handig voor een post work out, if you know what we mean..

Reageer op artikel:
6x waarom sporten met je lover zoveel leuker is dan alleen sporten
Sluiten