6x wat je écht wil weten over je geliefde mascara

Het is weer tijd voor een lesje op beautygebied. We kunnen het ons bijna niet voorstellen dat er een vrouw rondloopt zonder een mascara in haar toilettasje, dus het leek ons maar wat handig om eens een aantal feitjes op een rijtje te zetten over één van onze absolute beautytoppers. Pak de notitieboekjes er maar weer bij:

1. Je mascara gaat niet voor altijd mee

Voor wie het nog niet wist, je mascara kan bederven. Wanneer je mascara een beetje zurig begint te ruiken weet je dat het foute boel is. Een mascara gaat meestal drie tot vijf maanden mee. Daarna zul je hem toch echt weg moeten gooien, aangezien je anders de kans op bacteriële infecties vergroot. Jammer.. maar wel weer een prima excuus om ‘die nieuwe’ eens uit te proberen.

2. Gooi het borsteltje niet weg

Als je dan echt geen afstand kunt doen, kun je altijd het borsteltje nog bewaren. Goed schoonmaken en bijvoorbeeld gebruiken om je wenkbrauwen mee te temmen of je wimperharen mee te scheiden.

3. Haal het er áltijd af voor het slapengaan

Hoewel het soms vermoeiend kan zijn om je mascara er goed af te halen, is het wel noodzakelijk. Als je dit namelijk niet doet heb je een grotere kans op uitval van je wimpers en dat wil natuurlijk niemand.

4. Extra volume krijg je zo

Wil je wat extra volume creëren? Breng dan na je eerste laagje mascara een beetje poeder aan op je wimpers. Nog een likje er overheen en there you go.

5. Niet iedere dag waterproof

Zoals iedereen weet is waterproof mascara van je wimpers halen ongeveer van gelijke strekking met secondelijm van je vingers krijgen. Niet teveel dragen dus, want van al dat gepoets beschadigden je wimpers en wordt wederom de kans op uitval vergroot.

6. Waarom doen we onze mond open als we mascara opdoen?

Dat vroegen wij ons nu ook af. Blijkbaar knipper je minder snel met je mond open, wat het toch wat makkelijker maakt om je mascara mooi aan te brengen. Laat die mannen maar lachen, wij vinden het handig.

Reageer op artikel:
6x wat je écht wil weten over je geliefde mascara
Sluiten