Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 11 okt 2018

7 dingen die alleen onhandige meisjes overkomen tijdens het daten

Zucht, alsof daten nog niet spannend genoeg is, heb jij er een extra handicap bij. Je bent ontzettend onhandig, áltijd. Je probeert het vaak te verbergen maar dan wordt het eigenlijk alleen nog maar erger. Deze situaties zijn vaste prik tijdens de eerste date, au… :

1. Glazen rode wijn zijn levensgevaarlijk

Hoe lekker je het ook vindt, als de man in kwestie een flesje rood bestelt begin je toch een beetje te zweten. Want nu moet je er álles aan doen om te voorkomen dat je iets morst op je eigen kleding, de tafel, of nog erger op hem. Het liefst kies je voor een wit wijntje want als je het dan toch omgooit is het in ieder geval niet zo zichtbaar.

2. Je gooit hoe dan ook iets van tafel

Of het nou je bestek is, een glas wijn, een glas water, je telefoon of dat lekkere hapje wat je op je vork wilde prikken is, het gebeurt. Of wat denk je van je jas die langs een opgedekte tafel zwiept? Je gooit altijd iets van tafel. Elke keer kan je jezelf wel een knal verkopen want je bent zó verrekte onhandig.

3. Je struikelt over je eigen woorden

Dit komt uiteraard ook een beetje doordat je zenuwachtig bent maar vooral doordat je een geboren chaotisch en onhandig exemplaar bent. Hij kijkt je toch wel een beetje vragend aan doordat je in elke zin weer iets ‘verkeerd’ zegt.

4. Of blijft ergens met je hak in haken

Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat jij précies met je hak in dat ene verrekte klinkertje blijft haken? Uiteraard doet hij er alles aan om je te ‘bevrijden’ maar het kwaad is al geschied, je schaamt je dóód.

5. Als hij je stoel aan wil schuiven gaat dat mega onhandig

Want jij gaat natuurlijk weer te vroeg of te laat zitten, waardoor je uiteindelijk met je eigen handen de stoel grijpt en het zelf doet. De arme man bedoelde het allemaal nog zo goed.

6. Hetzelfde geldt voor het aandoen van je jas

Elke jas heeft maar twee gaten voor twee armen. Maar toch lijkt het alsof er in die van jou altijd maar één zit of juist een heleboel. Hij staat geduldig klaar met je jas maar het is je nog nooit gelukt om ‘m in één keer charmant aan te trekken. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk?

7. Aan het einde van de avond ben je je sleutels altijd ‘even’ kwijt

Uiteindelijk vind je je sleutels altijd weer terug. De barman komt er mee aan, of de sleutels zaten tóch wel in je jas of tas. En hij maar denken dat dit een truc was om met hem mee naar huis te gaan… Je wordt soms gillend gek van jezelf.

LEES OOK: Dit is waarom mensen met een rommelig huis het állerleukst en meest creatief zijn

Reageer op artikel:
7 dingen die alleen onhandige meisjes overkomen tijdens het daten
Sluiten