Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 21 apr 2015

7 dingen die een gelukkig stel absoluut niet doet

We weten genoeg dingen te benoemen die gelukkige stelletjes doen. En soms worden we er zelfs een beetje gek van. Maar wat nu wanneer je twijfelt over je relatie? Of wanneer je denkt echt de ware te hebben gevonden, maar het nog niet helemaal zeker weet? Dan is het misschien eens goed om na te gaan wat een gelukkig stel nu precies maakt. En vaak zijn het eerder de dingen die ze niet in plaats van wel doen. Dit zijn de zeven dingen die gelukkige stelletjes niet doen.

Benieuwd naar de invloed van je manier van slapen op je relatie? Dat wordt hier piekfijn uitgelegd.

1. Ze maken geen grapjes ten kosten van elkaar

Een flauw grapje moet natuurlijk om de zoveel tijd kunnen, maar wij vrouwen weten als geen ander wanneer er een gemene ondertoon inzit en hoe we zelf een sneer uitdelen. Gelukkige koppels doen dit niet. Ze hebben elkaar geaccepteerd voor wie ze zijn en rekenen elkaar niet af op tekortkomingen of om eigenschappen die ze niet leuk vinden aan de ander.

2. Ze gaan niet slapen en vertrekken ook niet zomaar met ruzie

Deze heb je vast wel eens meegemaakt. Jullie zijn allebei boos en besluiten maar uit elkaar te gaan voor het moment. ‘Anders wordt het toch alleen maar erger’. Fout. Gelukkige stelletjes kiezen ervoor om de ander niet in wanhoop of woede achter te laten. Jullie zitten nú in een discussie, praat die dan gelijk uit.

3. Ze hangen hun vuile was niet buiten

Gelukkige stelletjes maken heus wel eens ruzie, maar vertellen dit vervolgens niet door aan iedereen die het maar wil horen. Het is jullie zaak en het gemene aan ruzie’s is dat iedereen er zijn eigen kijk op heeft. Waarom je geliefde zwart maken tegenover vrienden en familie? Zat de ander echt zo fout, of ben je gewoon nog boos en kun je het onderscheid niet goed maken? Ga dit altijd goed na voordat je er anderen in betrekt.

4. Ze ruziën niet om onbenullige dingen

Zoals het feit dat je alwéér het tandpasta dopje bent vergeten op de tandpasta te draaien. Of omdat hij zijn boxer weer eens in de badkamer heeft laten liggen. Je mag heus aan de ander vragen of hij of zij er beter op willen letten, maar er ruzie over maken? Dat is behoorlijk onnodig.

5. Ze staan elkaars dromen niet in de weg

Dit blijft natuurlijk een lastige. Wanneer je gelukkig bent met elkaar wil je de ander natuurlijk alles behalve kwijt. Maar wanneer je wederhelft de kans van zijn of haar leven krijgt staat een gelukkig stel elkander niet in de weg. En ja, dat is lastig. Maar het is toch echt hoe het werkt.

6. Ze vergeten niet om elkaar regelmatig te vertellen hoe dol ze op elkaar zijn

Een van de belangrijkste dingen in een gelukkige relatie: elkaar vertellen hoe dol je op elkaar bent. Soms gaat het bijna verloren in een lange relatie en hoewel jullie het wel van elkaar weten, is weten niet altijd genoeg. We willen het horen. Een gelukkig stel vergeet nooit wat ze aan elkaar hebben en laten elkaar regelmatig weten hoe belangrijk ze voor elkaar zijn.

7. Ze laten niet zomaar niks van zich laten horen

Je kent het wel. Je had eigenlijk plannen met je vriend, en ineens heeft meneer besloten met zijn vrienden te hangen. Maar vervolgens iets laten horen? Ho maar. Of wanneer jullie elkaar alweer een tijdje niet hebben gezien en je je begint af te vragen of alles nog wel goed zit, verschrikkelijk. Gelukkige koppels hebben echt niet 24/7 contact met elkaar, maar zorgen wel dat ze de ander niet in onwetendheid laten. Hoe je dat creëert? Oefenen, veel oefenen.

Reageer op artikel:
7 dingen die een gelukkig stel absoluut niet doet
Sluiten