7 dingen die je dromen ábsoluut beinvloeden

Dromen blijven mysterieus. De ene nacht word je wakker en kun je je niets herinneren terwijl het volgende moment de meest bizarre situaties zich hebben voorgedaan. Waarom droom je over bepaalde dingen en waar komen dromen toch vandaan?

1. Geuren

Een studie wees uit dat wanneer je op een bepaald moment in de nacht een zoete geur ruikt, dit kan leiden tot een positieve droom. Maar geuren zijn ook op een andere manier belangrijk. Wanneer je bijvoorbeeld de geur van vers gebakken spek en eieren ruikt, word je wakker. Geuren infiltreren je dromen en zijn belangrijker dan je denkt.

2. Geluiden

Ook geluiden spelen een rol wanneer je slaapt. Zo gaf Dr Barret aan dat lage geluiden je niet wakker maken maar hoge geluiden juist wel. Wanneer je gedurende de nacht bijvoorbeeld een heerlijk zacht strandgeluid hoort, zie je jezelf hoogstwaarschijnlijk in je droom in je bikini op het strand liggen. Toch fijn.

3. Pittig eten

Pittig eten of het eten van héle grote maaltijden, zorgen ervoor dat je in de nacht meer beweegt en daarom vaker wakker wordt. Je kunt een nachtmerrie eigenlijk alleen onthouden wanneer je na vijf minuten wakker wordt. Wil je een rustige en ontspannen nacht tegemoet gaan? Eet twee uur voordat je naar bed gaat niets en laat de pittige dingen ook wat rusten.

4. Op je buik slapen

Ben jij gevoelig voor ietwat seksuele getinte dromen én droom jij vaak genoeg dat je het bed deelt met die ene sexy celebrity? Dan kan dit komen omdat je op je buik slaapt. Onderzoekers geven aan dat dit te maken heeft met een bepaalde manier van ademhalen, wat er voor kan zorgen dat je af en toe wat hete dromen hebt.

5. Vitamine B6

Er wordt vaak gezegd dat het innemen van vitamine B6 dromen heftiger maakt. Ben je gek op dromen en vind je het juist fijn dat dit in de nacht gebeurt, dan is het natuurlijk prima. Maar word je elke ochtend dóódmoe wakker omdat je weer eens een hele nacht hebt gerend om te ontsnappen, probeer je vitamine B6 inname te verminderen. Wie weet helpt het.

6. Stoppen met roken

Wanneer je stopt met roken, zorgen je hersenen er uit zichzelf voor dat je meer gaat dromen. Maar het stoppen met roken kan er ook voor zorgen dat je na jaren nog steeds over roken droomt. Eigenlijk wel positief, tijdens de nacht rook je je suf, máár je bent hartstikke gezond. Win-win situatie, toch!?

7. Naar bed gaan met trek

Ook naar bed gaan met trek is iets wat je slaap enorm beïnvloedt. Het kan namelijk een onrustige nacht met zich meebrengen. Je dromen bestaan hoogstwaarschijnlijk uit vette hamburgers of heerlijke pizza’s. Wil je dit niet, neem een banaan voor het slapen gaan en je slaapt als een roos. Zónder vreselijke dromen waarbij je ook nog eens misselijk van de trek wakker wordt.

LEES OOK: 3 x waarom je tijdens het dromen veel meer bereikt dan je denkt

Reageer op artikel:
7 dingen die je dromen ábsoluut beinvloeden
Sluiten