Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 9 jun 2015

7 dingen die je leert over de liefde nadat je vriend is vreemdgegaan

Wanneer je vriend is vreemdgegaan ligt je hart in stukjes. Je voelt je compleet verscheurd. Een klein meisje en helemaal alleen op de wereld. Hoeveel mensen je ook proberen te troosten, het is een pijn die niet zomaar valt te verdrijven. Na een dergelijke break-up leer je wel een aantal belangrijke dingen over het leven en de liefde:

1. Liefde is kwetsbaar

Je komt er ineens achter hoe ontzettend kwetsbaar liefde kan zijn. Natuurlijk, je wist het heus wel in je achterhoofd, maar je hebt het nu zelf moeten ervaren. Liefde is iets wat niet zomaar komt en vanzelf standhoudt. Er zijn eindeloos veel factoren die invloed kunnen hebben op jullie relatie. Verleidingen staan natuurlijk op nummer één, maar ook baanmogelijkheden, familie en onvoorspelbare evenementen die zich in jullie leven kunnen voordoen. Ja, liefde is een kwetsbaar iets.

2. Alles kan kapot

Hoe sterk jullie liefde ook lijkt, alles kan kapot. Helaas is dat ook gebleken bij jullie. Geen enkele relatie is immuun, hoe graag we het ook willen geloven. Je was er zeker van dat jullie relatie alles aankon. Dat je hem kon vertrouwen met alles. Dat het nooit kapot zou gaan. Hij was het voor jou. En ineens ging de droom op in rook. Ja, hij weet helaas als geen ander dat blijkbaar alles kapot kan.

3. Elkaar vertrouwen is iets bijzonders

Je vertrouwt elkaar, toch? Wanneer vertrouw je iemand en wanneer kun je iemand nou echt vertrouwen? Je hebt nu het gevoel dat je eigenlijk nooit iemand kan vertrouwen. Want je vertrouwde hem ook. En ineens bleek het niets waard te zijn. Vertrouwen heb je niet zomaar. Het is bijzonder wanneer je echt van elkaar weet dat je goed zit en jaloezie geen kans meer hoeft te geven. Ga je ooit nog een man vertrouwen na dit hele fiasco? Ja. We beloven het. Maar het gaat inderdaad flink wat werk en tijd kosten.

4. Een relatie gaat niet vanzelf

Een relatie kost werk. Het is niet zomaar een leuke bijkomstigheid van verliefdheid, maar kost wel degelijk de nodige energie. En zo bleek maar weer. Natuurlijk, even verslappen hoort erbij, maar keep the spark alive. Het gaat allemaal niet vanzelf en al helemaal niet meer na een bepaalde periode.

5. Je bent zelf kwetsbaar in een relatie

Je weet dat liefde kwetsbaar is, maar wat dacht je van jezelf? Ook jij kan je branden aan de hete vuren die een relatie met zich meebrengt. En dat is misschien nog wel erger, want hoéveel zeer kan iets doen. Je weet het nu als geen ander en zult je voorzichtiger opstellen in volgende relaties. Maar vergeet niet, je kwetsbaar opstellen zorgt voor de mooiste dingen. Laat je niet tegenhouden door deze nare ervaring.

6. Sommige mensen kunnen je kwetsen op een manier die je nooit voor mogelijk had gehouden

Op het moment dat iemand vreemdgaat vraag je je af: ‘hoe kan iemand me zoiets aandoen? Hoe kun je iemand zó erg kwetsen?’ Je kunt toch bedenken dat je iemand zoiets niet aandoet? En toch koos hij ervoor. Je wordt je ineens bewust van het feit dat mensen altijd maar doen wat ze zelf willen, ook al kwetsen ze hier anderen verschrikkelijk mee.

7. Je leert hoe sterk je eigenlijk bent

En het enige voordeel dat je overhoudt aan een break-up die zo is geëindigd, is dat je nu ineens weet hoe sterk je bent. Hoe erg het je ook heeft gekwetst, hoe erg je ook ten einde raad was, je leeft nog steeds. En je gaat weer op pad. En dat mag je nooit, maar dan ook nooit vergeten.

Reageer op artikel:
7 dingen die je leert over de liefde nadat je vriend is vreemdgegaan
Sluiten