Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 18 feb 2019

7 dingen die vrouwen herkennen die héél snel praten

Je bent gék op praten. En dat kan er nog wel eens voor zorgen dat je héél snel praat in de oren van anderen. Glazige ogen, en 100x de vraag: 'Eh, wat zeg je nou?' zijn jou niet vreemd. Yep, deze zes dingen zijn onderdeel van je dagelijkse leven:

1. Kun je iets langzamer praten?

Is misschien wel de vraag die jij het meeste krijgt. Jij vindt het maar irritant. Als je langzamer praat heb je het gevoel dat je over komt als een schildpad namelijk en overduidelijk langzaam aan het praten bent.

2. Er wordt vaak gevraagd: ‘Wat zeg je?’

Vervolgens herhaal je jezelf nog een keer en kijken ze je alsnog vragend aan. Pas als je het laatste woord gaat spellen, dan weten ze waar je het over hebt. Je bent er ondertussen aan gewend dat je jezelf heel vaak moet herhalen. Maar je vindt eigenlijk dat anderen gewoon beter zouden moeten luisteren.

3. Je struikelt regelmatig over je eigen woorden

Je kan zo enthousiast zijn over het verhaal wat je aan het vertellen bent, dat je steeds sneller gaat praten. Hierdoor struikel je nog wel eens over je eigen woorden. Ach, overkomt de beste toch?

4. Je wil bij het einde van het verhaal zijn

En daarom wil je het verhaal zo snel mogelijk verteld hebben. Het is zo leuk dat je niet kunt wachten op de reactie van een ander. Daarom doe jij een fast forward en praat je misschien nét een tikkeltje sneller. Beter dan te langzaam. Amen.

5. Mensen begrijpen vaak de clue van je verhaal niet

Je hebt je verhaal als een gek verteld en op het einde kijk je je vriend aan en hij kijkt glazig terug. En zegt dan: ‘Lieverd ik weet niet zo goed wat je mij nou wilde vertellen…’ Zucht, je hebt zo je best gedaan om alles zo goed mogelijk te vertellen en nu begrijpt hij nog steeds het verhaal niet. Vaak zeg je dan maar: ‘Ach laat maar’.

6. Je hebt het zelf niet door

Voor jou is het doodgewoon dat je praat zoals je praat. Anderen vinden het snel, maar jij weet niet beter. Je hebt áltijd zo snel gesproken en in jouw ogen is het dan ook echt niet snel. Je verstaat jezelf, dus hoe kan een ander je nou niet verstaan?

7. Mensen noemen je vaak ‘Dat meisje dat zoveel praat’

En je denkt bij jezelf: Ik praat net zoveel als jij doet, ik doe er alleen niet zo ontzettend sloom over.

Reageer op artikel:
7 dingen die vrouwen herkennen die héél snel praten
Sluiten