Life 27 jul 2016 Joke-Jiers Botma

7 struggles waar alléén vrouwen mee dealen in de ochtend

We vinden zeuren heerlijk en daarom doen we het gewoon nog een keer. Wij vrouwen hebben het namelijk niet makkelijk in het leven. En de vroege ochtenden spannen de kroon, want waar we dan allemaal doorheen moeten gaan omdat we toevallig vrouw zijn is buitengewoon zwaar:

1. Vermoeidheid

Het is echt waar, wij vrouwen hebben namelijk meer slaap nodig. Dat vertelden we je al een keer in dit artikel. En dat zorgt er daarom ook voor dat wij over het algemeen veel vermoeider wakker worden, want we hebben immers twintig minuten meer slaap nodig. En dat halen we nooit want we hebben het veel te druk met ons vrouwenleven overdag.

2. Het wel of niet hebben van een goede haardag

Wij vrouwen kunnen helaas niet voorspellen hoe onze lokken de volgende dag zitten. En het is daarom altijd maar afwachten met wat voor een haardos we de volgende dag opstaan. En dat verplicht ons om nóg eerder uit bed te gaan voor het geval dat het voor geen meter zit en we álles in het leven moeten roepen om die lokken te temmen.

3. Make-up

De één heeft er meer werk van dan de ander maar het staat als een paal boven water dat we in ieder geval meer werk van ons gezicht hebben dan de gemiddelde man. En hoe ouder je wordt, hoe meer ´stappen´ er in je make-up ritueel lijken te komen. Oh, en niet te vergeten dat je gezichtsverzorging alleen al drie stappen heeft.

4. Het kleding dilemma

Want het weer in Nederland is niet alleen zo verwarrend dat je niet weet wat je aan moet, maar ook wil je er elke dag weer fab bij lopen. En dat resulteert in het drie keer omkleden om er vervolgens achter te komen dat je eigenlijk gewoon je lievelingsspijkerbroek aan wilt en die natuurlijk in de was zit. Hoezo hebben mannen dít niet?

5. Het maken van je gezonde ontbijtje

Het liefst een acai bowl waar je ook nog een Instagram-waardig kiekje van schiet. Dit neemt niet alleen veel tijd in beslag om te maken, maar ook nog om het juiste licht in huis te vinden om je meesterlijke creatie vast te leggen. Want je hebt het heus niet alleen gemaakt om zelf van te genieten. Nee, de hele wereld moet zien dat jij healthy and hot as f*ck bent.

6. Slachtoffer zijn van het Hollandse weer

Want de kans dat het regent is helaas groter dan dat het zonnetje schijnt. En dan moet je als Hollandse gezonde meid door weer en wind met je net on-Hollandse geföhnde haren. ´Alles voor niets´ is het enige wat er door je heen gaat als je op je fiets zit. Je had nóg zo je best gedaan.

7. Worden nagefloten onderweg naar werk

Eh, oké nu houden we op, want hier mochten we écht niet meer over zeuren.

Oké, het is best wel bizar hoe het vrouwenbrein werkt:
24 typische vrouwendingen die alleen wij vrouwen kunnen doen
wifey

Reageer op artikel:
7 struggles waar alléén vrouwen mee dealen in de ochtend
Sluiten