Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 21 nov 2018

7 herkenbare situaties als je een 0 bent in rekenen

Wiskunde was voor jou om te huilen. En je baalde ook flink dat je het tóch moest doen. Want die cijfers.. Pff, voor jou is het hokus spokus:

1. Rekening splitsen is ellende

Als je met een groep vriendinnen bent en de rekening dient gesplitst te worden of er moet iets verrekend worden aan het einde van de avond, kijk jij altijd met grote vraagtekens naar de rest. Je hebt geen idee hoe je erachter komt wie welk deel moet betalen, wie wat terug krijgt en aaaargh. De volgende dag vraag je meestal ook of het wel echt klopte.

2. Contant betalen is een nachtmerrie

Want dan moet je precies het bedrag geven wat er wordt gevraagd. En het zweet breekt je uit als je bij de kassa staat en iedereen achter je staat te zuchten. Want het duurt natuurijk eeuwen. Oeps.

3. Je bent nooit de pot

Het is ook niet zo dat je het wílt zijn, maar je vriendinnen vertrouwen je ook voor geen meter. Want het zou zomaar kunnen dat je denkt dat jullie gerust nog een avondje uiteten kunnen maar het aan het einde van de avond toch niet blijkt te kunnen. En dit laat je daarom heel graag aan een ander over.

4. Je hebt nooit door of je teveel of te weinig terug krijgt

Of het meisje achter de kassa nou 15,40 terug geeft of 25,40. Jij hebt niet zo snel door of het klopt ja of nee. En als iemand je geld verschuldigd is, kunnen ze je gerust belazeren. Helaas.

5. Monopoly is niet jouw spel

Want ook daar kunnen ze je oplichten met die ene straat die achteraf meer waard was. Helaas hoor je pas later dat iemand heeft vals gespeeld. Of ze vertellen je het helemaal niet.

6. Je uitkomsten bij wiskunde toetsen waren hilarisch

Bij je examen moest je uitrekenen wat de prijs was van één broodje kroket van een plaatselijke snackbar. Jij schreef met volle overtuiging euro 7,50 op. We vragen ons sterk af wie er bij jou een broodje kroket wil komen eten…

6. Cijfers zeggen je niks in general

En dat blijkt uit bovenstaande punten. Gelukkig ben je in andere dingen wél héél goed.

LEES OOK: http://www.beautify.nl/thanks-to-science-5-redenen-waarom-linkshandige-meisjes-de-allerbeste-zijn/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 herkenbare situaties als je een 0 bent in rekenen
Sluiten