Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 14 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

7 herkenbare situaties voor álle meisjes die op wintersport gaan

Wintersport is ge-wel-dig. Misschien ben je er mee opgegroeid of ben je op latere leeftijd gegaan. De vakantie die staat voor het maken van mooie herinneringen en dingen die alléén dan gebeuren:

1. Het vinden van de perfecte outfit is een hele opgave

Want je wilt uiteraard beeldig van de piste afkomen. Je wilt een outfit die je goede figuur toch nog tegemoet komt, maar tegelijkertijd beschermt tegen de kou en sneeuw. Je weet ondertussen precies welke merken de leukste outfits hebben. En een perfect bijpassende muts mag niet missen.

2. Je eet een week lang alles zonder je schuldig te voelen

Zo druk als je je thuis kan maken om dat ene patatje wat je na een avond stappen hebt gegeten, zo onbezonnen ben je nu. Je eet gerust als ontbijt een paar kaiserbroodjes met Nutella, je luncht met een spaghetti Bolo en ´s avonds eet je zorgeloos nog een menuutje bratwürst. En dit allemaal zonder enig schuldgevoel, want je lichaam heeft het nodig, nietwaar?

3. De discussie met je broers en zussen welke route jullie gaan skiën

Want het is uiteraard van belang om de mooiste pistes te pakken, die natuurlijk uitkomen bij de leukste eettentjes. Echter zijn hier de meningen nog wel eens over verdeeld waardoor je regelmatig achter iemand aan moet sjezen, omdat diegene zijn eigen plan al heeft getrokken.

4. Je je eerste chocolademelk al op hebt na twee afdalingen

Gewoon, omdat je het koud hebt. Of omdat de rest van de vrouwen er ook zitten. Of omdat ´ie alleen op wintersport zo lekker smaakt.

5. Dat je nog steeds een zwak hebt voor skileraren

Het feit dat ze ondertussen soms jonger zijn dan dat jij bent, mag daar niets aan af doen. Zodra je een skileraar op de piste ziet staan met ´zijn kroost´ doe je er alles aan om zo galant mogelijk langs hem te skiën. Of je met één van zijn leerlingen in de sleeplift wilt? Tuurlijk, geen probleem.

6. Het eerste drankje in de après-ski is nooit de laatste

Want tijdens de wintersport worden er meer biertjes en andere alcoholische versnaperingen genuttigd dan water en thee. Het eerste biertje is het startsein van een avond waar de drank rijkelijk zal vloeien. De volgende dag sta je weer fris en fruitig op de piste. Gek genoeg heb je nergens last van door de zuivere lucht in de bergen. Of is dit tóch een placebo-effect?

7. Dat je nog nooit zoveel interesse in de weersomstandigheden hebt gehad

Je vraagt jezelf oprecht af waarom je geen weervrouw bent geworden. Deze week weet je namelijk precies wat er zich allemaal boven in de lucht afspeelt. Je weet exact wat welke wolk gaat doen en waarschuwt anderen precies op tijd voor de mist die binnen tien minuten het ski-gebied zal treffen. Daar kan Helga van Leur nog een puntje aan zuigen.

LEES OOK: Jetzt geht’s los! Waarom het zo leuk is om met je lief op wintersport te gaan

Reageer op artikel:
7 herkenbare situaties voor álle meisjes die op wintersport gaan
Sluiten