Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 29 feb 2016

7 herkenbare situaties voor meisjes met bindingsangst

Het zweet breekt je uit als je denkt aan alles waar 'vastigheid' bij komt kijken. Vaste relaties, samenwonen én in de wij-vorm praten. Je vindt het allemaal vreselijk beangstigend en moet er niet aan denken. Deze zeven situaties geven je hoe dan ook wéér klamme handjes:

1. ‘Ik hou van je’ is een zeldzame zin voor jou

Je verbaast je enorm over alle stelletjes die dit te pas en te onpas tegen elkaar uitkramen. Het is voor jou namelijk écht een ding om dat te zeggen. Je zegt dit eigenlijk ook alleen tegen je familie en liefste vriendinnen. En oké na jaren in een relatie te zitten durf je het héél soms te zeggen.

2. Je zal nooit spreken over ‘ons’ of ‘wij’

Kots, je vindt het afschuwelijk als mensen praten in de we-vorm. En helemaal als ze hun vriendje overal mee naar toe nemen. Je begrijpt niet dat die mensen geen identiteitscrisis ontwikkelen. Want zouden ze nog wel weten wie ze zelf zijn?

3. Je praat liever niet over ‘later’

Je houdt de toekomst liever de toekomst. Want je vindt het behoorlijk beangstigend om er over na te denken met wie je gaat trouwen, waar je gaat wonen, over kinderen én al die andere dingen die horen bij ‘later als ik groot ben’.

4. Na een date vind je het heerlijk om in je eigen bed te kruipen

Je vindt het best leuk om te daten en de hele avond wijntjes te drinken met een knap mannenexemplaar. Maar je vindt het ook heerlijk om na die avond lekker alleen naar je bed te gaan. Want samen wakker worden en aan het ontbijt als een waar stel vind je iets te ver gaan voor een date.

5. Je walgt van alle baby en trouwfoto’s op Facebook

Af-schuw-e-lijk. Het zweet breekt je helemaal uit als je ontdekt dat de mensen in kwestie dezelfde leeftijd als jou hebben en nu al hun hele leven hebben bepaald. Als het aan jou ligt moet er ook iets open blijven in het leven.

6. Samenwonen stel je zo lang mogelijk uit

Ook al ben je dolgelukkig met je vriendlief, je vindt het heerlijk om je eigen plekje te hebben. Je eigen space is iets wat je nooit zult opgeven. Je vindt dat je nog genoeg tijd hebt om onder één dak te wonen.

7. Je zal nóóit je Facebook-status veranderen in ‘relatie’

Want stiekem beangstigend het enorm om ergens een stempel op te drukken. Want dan wordt het wel héél erg echt.

LEES OOK: Hoe langer je single blijft, des te beter is je volgende relatie

Reageer op artikel:
7 herkenbare situaties voor meisjes met bindingsangst
Sluiten