7 make-uphandelingen die ervoor zorgen dat je er moe uitziet

Soms kunnen we iemand wel wat aandoen als je de opmerking: 'je ziet er moe uit' naar je hoofd krijgt geslingerd. Het is al zwaar genoeg om op te staan, laat staan je hoofd nog even fatsoenlijk in de verf te zetten voordat je de deur uitstapt. Echter kan je make-up ook tegenwerken in het hele 'goeiemorgenzonderzorgengezicht'. Hoe? Lees het hier:

1. Gaan voor een compleet matte huid

Een matte huid is namelijk vaak een vermoeide huid. Een beetje poeder op de T-zone is geen enkel probleem, maar probeer het daar bij te houden. Een mooie glow straalt gezondheid uit en gelukkig is die maar wat makkelijk te creëren.

2. Kleur overslaan

Gaan voor een compleet egaal een eentonig complex kan een beetje flets overkomen. Zorg daarom dat je je gezicht altijd érgens van kleur voorziet. Dit kunnen je wangen zijn, maar ook je lippen, ogen of wenkbrauwen. Vermijd hoe dan ook grijze tinten, aangezien die al snel een vermoeide toon kunnen geven aan je gezicht.

3. De verkeerde concealer gebruiken

Een concealer gebruiken die te licht of te donker is kan compleet het tegenovergestelde effect bewerkstelligen. Ga daarom nooit meer dan één tint lichter wanneer je bijvoorbeeld je wallen of een pukkeltje probeert te camoufleren.

4. Te donkere eyeliner

Donkere liner staat fantastisch wanneer je hebt geslapen als een baby. Wanneer je echter een beetje moe bent, kan zwarte liner het effect alleen nog maar versterken. Toch echt een liner nodig om je ogen wakker te krijgen? Kleur dan je waterlijn in met een lichte liner. Wedden dat ze niet meer zullen vragen of je een zware nacht hebt gehad?

5. Vergeten te krullen

En dan hebben we het over je wimpers krullen. Je kunt nog zoveel mascara aanbrengen, maar zonder wimperkruller gaat het geen wonderen verrichten. Krul daarom altijd netjes je wimpers voordat je begint met je mascara. Laat de onderste wimpers even blanco, aangezien ze wallen alleen nog maar meer accentueren.

6. Teveel oogschaduw

Er is een tijd en moment voor heftige oogschaduw, maar niet wanneer je er ’s ochtends uitziet alsof er een bus over je heen is gereden. Laat de donkere oogschaduw liggen en kies voor een zachte, pastelkleurige oogschaduw. Highlight bij de traanbuisjes en je bent good to go.

Reageer op artikel:
7 make-uphandelingen die ervoor zorgen dat je er moe uitziet
Sluiten