7 manieren om de I-woke-up-like-this huid te faken

Iedereen droomt van een flawless skin, en dan het liefst eentje waarvan het lijkt dat het je allemaal gegeven is door moeder natuur. In werkelijkheid heeft iedereen wel een paar oneffenheden en is het lastig om die I-woke-up-like-this skin te faken. Maar met deze tips lijkt het alsof je er niets aan hebt gedaan, maar zie je er wel frisser uit dan ooit.

1. Exfoliate

Het is een goed idee om één keer in de week een chemische exfoliator te gebruiken. Dit zorgt er voor dat je huid weer als nieuw is en dat de functies van de huid herstellen. Het klinkt iets enger dan het is, maar je kunt het gewoon bij een goede parfumerie kopen. Bijvoorbeeld de Chanel La Weekend is een goede variant. Die bevat 6% glycolzuur die gedurende de dag aan je huid wordt afgegeven waardoor er geen irritatie ontstaat. Het is dan misschien een investering maar je hoeft er maar een kleine hoeveelheid van te gebruiken en slechts één keer per week. Als je er voor kiest om deze beauty tric overdag uit te voeren, vergeet dan niet direct daarna zonnebrand op je gezicht te smeren voor bescherming. Ook in de winter.

2. Breng direct na je moisturizer je make-up aan

We zijn geneigd om eerst even onze moisturizer in te laten trekken voordat we beginnen met onze dagelijkse make-up rituelen. Echter, zodra je moisturizer helemaal is ingetrokken heeft je foundation de neiging om op je huid te gaan liggen. Breng daarom je foundation direct na je moisturizer aan wat er voor zorgt dat je foundation zich mengt met je moisturizer. Dit geeft je een gezonde gloed.

3. Gebruik géén glanzende foundation

We zijn geboren met een glowy skin en géén glanzende huid. Kies daarom niet voor een shimmery foundation. Het zorgt namelijk voor een huid vol glitters wat geen natuurlijk effect geeft. Kies in plaats daarvan voor een matte foundation en een highlighter die je aanbrengt op de plekken waar je huid licht vangt. Zoals op je jukbeenderen, je voorhoofd en op je neus.

4. Kies voor een crème blush

Een matte blush zorgt er snel voor dat je huid mat wordt, wat weer kan zorgen voor een doffe look. Kies daarom voor een crème blush en breng deze aan op de appeltjes van wangen, aan de zijkanten van je voorhoofd, op je T-zone en op je oogleden voor een natuurlijk resultaat.

5. Gebruik een moisturizing mist

Misschien gebruik je alleen een mist die water bevat. Maar water hydrateert je huid niet van buitenaf maar droogt het juist uit. Om je huid gedurende dag af en toe een boost te geven kun je een moisturizing mist gebruiken. Je kunt deze een paar keer per dag gebruiken wanneer je voelt dat je huid het nodig heeft.

6. Gebruik een lipbalm in plaats van lipgloss

Als je voor een natuurlijke, flawless skin wilt gaan, kies dan niet voor lipgloss. De glans van de lipgloss kan namelijk gaan concurreren met de glans van je tanden waardoor geen van beide tot zijn recht komt. Kies daarom voor een hydraterende lipbalm.

7. Verwijder altijd en elke avond je make-up

Dit weet je natuurlijk al lang, maar toch is het van essentieel belang dat je het ook daadwerkelijk elke dag doet. Zelfs als je na een avond stappen thuis komt, je moe bent of een andere reden hebt om zo snel mogelijk je bed in te duiken. Als je je make-up laat zitten worden je poriën vervuild en word je wakker met een doffe huid.

Benieuwd naar het best bewaarde en onverwachte geheim voor een mooie huid?

Prebiotica is dé hit in Amerika. Klik op de foto om er achter te komen wat dit wondergoedje allemaal voor je huid doet:

Reageer op artikel:
7 manieren om de I-woke-up-like-this huid te faken
Sluiten