7 manieren om rode lipstick te dragen

We love rode lipstick. Met een rode lipstick op hoef je niet veel anders meer aan je look te doen, het is zeg maar the little black dress onder de lippenstiften. Maar het vereist wel een bepaalde mate van zelfverzekerdheid om een rode lipstick te rocken. Check de zeven manieren om een hem te dragen, en vind jouw persoonlijke favoriet.

1. Magische matte lipstick

Een matte lipstick staat klassiek en heeft een chique uitstraling. Helaas is deze look niet geschikt voor droge lippen aangezien hij alle imperfecties van je lippen accentueert. Om je lippen in een zo goed mogelijke conditie te krijgen voordat je een matte lipstick aanbrengt, is exfoliëren een must. Om ze daarna op en top gehydrateerd te krijgen, kun je het beste een oogcrème aanbrengen voor een directe vochtboost. Voor het nauwkeurig inkleuren kun je het beste een kwastje gebruiken. Eventueel zou je als finishing touch nog een matte lippenbalsem aan kunnen brengen om zo lang mogelijk plezier te hebben van je kleurtje.

2. Semi-matte crème lipstick

Het voordeel van de crème lipsticks is dat ze een stuk minder tijd kosten om aan te brengen. Ze hebben namelijk genoeg glans zodat je er geen gloss overheen hoeft te doen, en ze zijn dekkend en langhoudend genoeg om er geen lipliner onder te hoeven gebruiken. Het aanbrengen van een crème lipstick voelt prettig aan, de meesten hebben een gel-achtig stuctuur en een hydraterende werking. Je lippen worden minder droog dan van de matte lipsticks.

3. Old Hollywood glamour

Scarlett Johansson is de Marilyn Monroe van tegenwoordig, en rockt de klassieke rode lipstick. Voor deze look begin je met het omlijnen en inkleuren van je lippen met lipliner in dezelfde tint als je lipstick. Daarna breng je je rode lipstick aan met een kwastje voor de nodige precisie. Om je lippen nog meer te laten knallen dep je een beetje highlighter op je cupidoboog, en net onder de rand van je onderlip. Als laatste breng je een transparante lipgloss aan over je lippenstift.

4. Vampy uitstraling

Voor een echte vampy look is een diep paarsrode kleur enorm geschikt. Om deze te look te kunnen maken begin je met het omlijnen van je lippen met een zwart/paarse lipliner. Vul je lippen niet helemaal op met de lipliner, het gaat echt alleen om de lijn. Breng daarna een paarsrode kleur lipstick aan met een kwastje, en blend de twee kleuren samen. Het mooie van deze kleur is dat hij bij elke huidstint staat, van licht tot donker.

5. Romantische look

Rode lipstick hoeft niet altijd knallend te zijn. In plaats daarvan kun je ook voor een wat zachtere, romantische look gaan. Dit effect bereik je met een laagjestechniek. Begin met het aanbrengen van een lipstain. Dep dit een beetje in het midden van je lippen en werk het uit naar de buitenkant. Herhaal deze stap met een lipstick, en seal het geheel met een gekleurde lippenbalsem of lipgloss. Heel belangrijk: Werk niet met lipliner. Een lipliner maakt de look te dekkend en te netjes.

6. Super glanzende finsh

Ben je op zoek naar een lipgloss die glanst als vinyl? Probeer dan eens de lipgloss van NARS in de kleur Eternal Red. Deze zeer gepigmenteerde gloss brengt fijn aan, heeft een geweldige structuur en shines like a diamond.

7. Lip tattoo

Wanneer je huiverig tegenover rode lipstick staat omdat je bang bent dat het afgeeft, uitloopt of op je tanden gaat zitten, dan snappen we dat. Maar nu is er revolutionair product op de markt gekomen waarmee dat allemaal voorgoed verleden tijd is. Het product genaamd SKINAZ 24 Hour Magic Lip Tattoo is een peel-off lipstick. Juist. Je brengt de gloss aan en wanneer deze droog is pel je het laagje van je lippen af. Wat overblijft is een mooie lipstain, variërend van lichtroze tot wijnrood. De kleur blijft een paar uur zitten en geeft absoluut niet af.

Reageer op artikel:
7 manieren om rode lipstick te dragen
Sluiten