Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Gezondheid 7 okt 2014

7 oefeningen die je lichaam zullen transformeren

We willen allemaal een killerbody, maar die body ligt niet altijd meteen binnen handbereik. Naast goed sporten is het namelijk ook van belang dat je gezond eet en genoeg slaapt (drie dingen die je niet zomaar in een handomdraai even doet of kan regelen). Wat zijn nu echt goede oefeningen om je lichaam een boost mee te geven? Deze:

1. Touwtje springen

Touwtje springen is de oefening waar je de meeste calorieën mee kan verbranden. Daarbij is het ook nog eens een geweldige cardiotraining. Niks alleen voor kinderen.

2. Squats

Squats zijn niet alleen goed om calorieën mee te killen, ze zorgen ook nog eens voor een geweldige bilpartij. Squaten kan met gewichten, maar ook zonder heeft het al een geweldig effect op je derrière. Waarom niet een paar squats terwijl je aan het koken of aan het wachten bent tot je computer is opgestart?

3. Push-ups

Ja we weten het, de push-up is afschuwelijk. Echter zijn push-ups wel geweldig voor je body. Een paar keer push-up’s per week zorgt al voor mooie stevigere armen en een strakke body. Zorg altijd dat je ze juist uitvoert, dus met een nette rechte rug.

4. Lunges

Deze oefening is geweldig voor je billen en benen. 3×10 sets per dag en je killer legs zijn om jaloers van te worden.

5. Zwemmen

Zwemmen is ongeveer de enige sport waarbij je al je spieren gebruikt. Perfect dus als je je body in zijn geheel wil trainen. Ook een leuk voordeel is dat je het prima samen met je vriendinnen of gezin kan doen.

6. Rennen

Goed voor je hart, voorkomt depressies en verlicht stress. Deze manier zorgt dus zowel voor lichaam als geest.

7. Fietsen

Wij Nederlanders weten prima hoe we moeten omgaan met fietsen, en de meeste oude fietsen zijn al een sport opzich om op vooruit te komen. Echter kun je ook gaan voor de sportievere variant en gaan mountainbiken. Geweldig voor je benen en gemakkelijk om je mee in het zweet te werken.

Reageer op artikel:
7 oefeningen die je lichaam zullen transformeren
Sluiten