Life 5 apr 2016 Joke-Jiers Botma

7 overduidelijke tekenen dat je een gruwelijke hekel aan hardlopen hebt

Je probeert braaf elke week iets aan beweging te doen. Want je weet heus wel dat dat zo zijn gezondsheidsvoordelen met zich mee brengt. Maar elke keer als je je hardloopschoenen aantrekt, bekruipt je toch weer het gevoel dat het echt nooit of te nimmer jouw ding gaat worden. Herkenbaar? Dan kan het niet anders dan jij er een gruwelijke hekel aan hebt:

1. Je bent altijd de laatste

Je rent altijd helemaal achteraan als je in groepsverband gaat hardlopen. Je vriendinnen, of je sportieve bootcampclubje lopen allemaal voor je. Je bent altijd, maar dan ook altijd, de laatste.

2. Je luistert niet naar je virtuele coach

Je volgt je virtuele coach nooit of te nimmer op. Als hij of zij je vertelt dat je nog 30 seconden moet volhouden voordat je weer mag wandelen, stop je per direct. Want ach, die 30 seconden meer of minder zullen wel niet het verschil maken.

3. Je taalgebruik is niet om aan te horen

Je scheldt er vaak behoorlijk op los als je met iemand aan het hardlopen bent die het wel heel leuk vindt. Je zucht en puft dat je echt niet meer kan, je wilt stoppen en zegt dat het nooit iets voor jou gaat worden. Tot grote ergernis van je hardloopmaatje.

4. Hardloopwedstrijden zijn je grootste nachtmerrie

Hardloopwedstrijden vind je afschuwelijk en je begrijpt ook echt niet dat je vriendinnen daar aan mee willen doen. Jij biedt ze aan om ze glaasjes water te geven als ze oververhit en met zere knieën de finish halen. Maar mee doen? Nee bedankt.

5. ´Hardlopers zijn doodlopers´

Dat is een uitspraak waar jij je helemaal in kunt vinden. Je gebruikt dit ook vaak als motivatie om niet mee te gaan of om anderen te vertellen dat het allemaal niet zo gezond is als dat de media ons doen laten denken.

6. Je sportkleding gebruik je als chill kleding

Je koopt altijd de mooiste sportkleding, maar dat doe je eigenlijk puur omdat je het leuk vindt staan. Je trekt ook gerust je sportiefste outfit aan als je naar de supermarkt gaat, naar je werk of naar college. Of op de bank. Heerlijk als mensen denken dat je wel van sporten houdt. NOT.

7. Je gaat nog liever bij je schoonouders wonen dan dat je gaat hardlopen

En dat zegt echt meer dan genoeg.

LEES OOK: Waarom je van ‘s ochtends sporten gezonder én succesvoller wordt

Reageer op artikel:
7 overduidelijke tekenen dat je een gruwelijke hekel aan hardlopen hebt
Sluiten