Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 5 jun 2015

7 x waarom mensen die van het strand houden gezonder zijn

In je jeugd was het strand waarschijnlijk dé place to be om lol te maken. Zandkastelen maken met je vriendjes en vriendinnetjes, ijsjes eten en zwemmen. Als je dan thuis kwam na zo'n hele dag op het strand dan was je heerlijk uitgerust en kon je gelijk gaan slapen. Eenmaal als je ouder bent, en je een drukkere agenda hebt komt het misschien minder vaak voor dat je het strand bezoekt.

Dit zouden we eigenlijk veel vaker moeten doen. Zo blijkt uit onderzoek dat mensen die van het strand houden en het strand dus vaker bezoeken gezonder zijn.

Lees hier waarom:

1. Water heeft een positieve invloed voor de mens en de wereld

Water is het belangrijkste ingredient voor het leven. Waarom? Ongeveer zestig procent van ons lichaam bestaat uit water en we leven op een waterige planneet want meer dan zeventig procent van het aardoppervlak is water. Maar niet alleen dat. Ons lichaam heeft water nodig. Voor onze voeding, drinken en het reinigen van ons lichaam.

2. Het helpt je makkelijker te relaxen

Een strandwandeling en daarna even stoppen om naar de zee te kijken. Het water is kalmerend om naar te kijken en je zult niet gestoord worden door een berichtje op je nieuwe smartphone, want die neem je niet mee. Straks valt die in het zand. No way. Daarnaast blijkt uit onderzoek van de HuffingtonPost dat het geluid van de zee helpt voor een betere nachtrust.

Mocht je nog moeite hebben om in slaap te vallen lees dan ook het artikel ‘8 tips om sneller in slaap te vallen’.

3. Het strand promoot creativiteit

Op het strand heb je gelijk een stroming aan nieuwe creatieve ideeën. Het is een heerlijk moment om even weg te dromen. Dit komt omdat het een soort uitweg is van ons drukke leven. Deze mindset wordt het Default Mode Network genoemd volgens Huffington Post. Dit heb je overigens ook onder de douche, alleen wel zonder dat fantastische uitzicht.

4. Lezen voor je plezier

We hebben in deze tijd van elektronica zelden nog een moment om daadwerkelijk een echt boek te lezen. Maar het strand is de perfecte plek voor dat romantische boek die je al een tijdje in de kast hebt liggen.

5. De zon maakt je gelukkiger

De laatste tijd komt er vaak aanbod dat de zon gevaarlijk kan zijn. Ja. Teveel zon is ongezond maar uit onderzoek blijkt dat ongeveer 20 minuten zon per dag goed is voor je vitamine D aanmaak. Vitamine D maakt serotonine aan waar je alerter en gelukkiger van wordt. Daarnaast helpt vitamine D ook bij het verminderen van stress en zorgt het voor een betere nachtrust.

6. Sporten zonder werkelijk moeite te doen

Dit klinkt als muziek in de oren. Sporten zonder werkelijk moeite te doen. Zo blijkt uit onderzoek dat je bijna twee keer meer energie verbruikt als je loopt of rent op het strand. Voor al de fanatiekelingen onder ons; combineer dit met zwemmen,nsurfen of volleyballen. Kom maar op met die summer body.

7. Een gratis bezoekje aan de spa en kapper

Zoals we weten doet het strand wonderen voor onze huid en haar. In plaats van bakken met geld uit te geven bij een salon of kapper werkt een gratis bezoekje bij het strand ook goed. Zeewater helpt namelijk bij het openen van je poriën en verwijdert dode huidcellen op je lichaam. Daarnaast zit de zee vol anti-aging mineralen die je huid strakker die ervoor zorgen dat je jonger lijkt. En voor je lokken, zonnestralen helpen bij het versnellen van de groei van je haar. Hallelujah

Reageer op artikel:
7 x waarom mensen die van het strand houden gezonder zijn
Sluiten