Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 16 nov 2016

7 redenen waarom je zielsgelukkig wordt van reality tv als Oh-Oh en Ex on the Beach

Vroeger verslond je Big Brother en de Gouden Kooi. Tegenwoordig smul je bij Temptation Island, Utopia, Zon Zuipen Ziekenhuis en Get the fuck out of my house. Je kijkt ook heus wel eens het Journaal en DWDD pak je ook gerust mee, maar niets is zo heerlijk als foute tv-programma’s kijken. Dit is waarom je het goed is als je daar ongegeneerd lang naar kijkt.

1. Het is een momentje voor jezelf

Een avondje op de bank, het liefst in je pyjama en met chocolade of chips binnen handbereik. Glas wijn of kopje thee erbij en je hebt de ultieme guility time met jezelf. Je kan lang uitkijken naar het moment dat er een nieuwe aflevering van je favo programma op tv is, of online. Vanavond ga jij niet iets doen met je vriendinnen of collega’s, nee, jij hebt een afspraak met The Bachelor.

2. Maar je praat er wel over met je beste vriendinnen

Tijdens de programma’s appen jullie er al vol op los. ‘Moet je dit zien!’ en ‘Zei hij dat nou echt?!’ sturen jullie vol ongeloof naar elkaar. En ook in real life praten jullie elkaar graag bij over wat er allemaal is gebeurd in de show. Het is puur smullen en samen smullen is nog beter dan alleen.

3. De mensen in de shows hebben een totaal ander leven hebben dan jij

Waarschijnlijk lijk je in niets op Barbie. En dat geeft niet. Het is gewoon interessant om te kijken naar haar leven. Juist omdat jullie niet overeenkomen is het heerlijk om naar te kijken en te zien wat voor types er allemaal op de wereld zijn. Je verdwijnt in een leven dat niet de jouwe is en wat – gelukkig maar – ook nooit jouw leven zal zijn.

Reality televisie kijken op de bank

4. We houden allemaal van drama

Geef maar toe, het is heerlijk om te zien dat er van alles mis gaat. Je wilt precies weten wat er is gebeurd en diep van binnen genieten we van problemen van anderen. En bij reality tv heb je vaak het gevoel dat je iemand ‘bespiedt’ dat maakt het allemaal nog interessanter. En ja, daar word je happy van.

5. Het betekent dat jij super sociaal bent

Mediapsycholoog Steven Reiss van the Ohio State University heeft onderzoek gedaan naar waarom het zo heerlijk is om reality-tv te kijken. En ook wat voor mensen hier graag naar kijken. Smul jij van programma’s met echte mensen en hun sores? En kijk je graag naar shows waarin mensen dingen kunnen winnen? Dan ben jij super sociaal bleek uit het onderzoek.

En dat jij sociaal bent, betekent ook weer dat je graag afspreekt met je vriendinnen en leuke dingen onderneemt. En wat maakt jou nou gelukkiger dan tijd door brengen met de mensen die je het liefste vindt op de hele wereld.

6. Hoe hard ook: het geeft ons een goed gevoel over ons eigen leven

Want als je de mannen in Temptation Island de mist in ziet gaan, of de mensen in Utopia ziet klooien, denk je toch: gelukkig is dit in mijn leven niet aan de hand. Ook voel je je waarschijnlijk heel slim, aangezien niet iedereen op tv heel snuggere antwoorden geeft.
leedvermaak

7. Je hebt al genoeg aan je hoofd

Tja, je favo programma’s kijken is toch vooral ontspanning. Je hebt al genoeg aan je hoofd en als je reality tv kijkt, hoef je niet na te denken. Je zet je verstand op nul en kunt kunt ultiem genieten.

Misschien wil je dit ook lezen: Netflix time! Dit is waarom samen series kijken goed is voor je relatie

Reageer op artikel:
7 redenen waarom je zielsgelukkig wordt van reality tv als Oh-Oh en Ex on the Beach
Sluiten