Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 09/10/2016

7 redenen waarom we stiekem allemaal van Dave Roelvink beginnen te houden

Twee jaar geleden leerden we Dave Roelvink 'kennen' door de ophef over een zogenaamde juwelenroof. Iedere dag werd het verhaal groter en heftiger. Het verhaal was niet fraai, zijn gedrag ook niet, maar producenten roken succes bij Dave en zo werd er een real life soap 'De Roelvinkjes' geboren.

Ik heb het zelf af en toe gekeken. De geluiden die ik voornamelijk hoorde waren vooral vrij lacherig. De ontspoorde tiener, die gekke familie en vader Roelvink met zijn bizarre trekjes. De hoeveelheid alcohol. Het platte Amsterdamse accent. Een tikkeltje aso. En ga zo maar door. Ik zat soms met open mond te kijken.

Maar nu komt ‘ie week na week voorbij op Expeditie Robinson en is inmiddels zijn eigen reality soap ‘Dave Het Huis Uit’ te zien. En opeens betrapte ik mezelf erop ik om hem moest lachen. Dat ik dacht ‘het is eigenlijk echt wel een toffe gast’.

En toen ben ik op social media gaan speuren om te kijken wie mijn mening deelde. Ben ik de enige die opeens vrolijk werd van Dave? Die het leuk vindt als hij in beeld komt bij Expeditie? Ha, blijkbaar niet. Ik zag al heel snel dat ik echt niet de enige ben die Dave stiekem in haar hart aan het sluiten is.

Mocht je je afvragen waarom, ik schrijf het even haarfijn voor je uit.

1. Hij is zichzelf en daardoor weet je precies wat je aan hem hebt

Dave zegt alles wat ‘ie denkt. Hij is heerlijk ad rem en heeft een behoorlijke dosis zelfspot. En dat is eigenlijk heel verfrissend. Het maakt hem niet uit. Hij is wie hij is. Soms is ‘ie wat kort door de bocht maar hij lacht zijn bottere opmerkingen ook zo weer weg. En je kan veel zeggen, maar hierdoor weet je precies wat er aan de hand is.

Hoevaak ben jij niet boos omdat er weer iemand wat achter je rug om heeft gezegd? Hoevaak irriteer je je aan gesmoes en geroddel? Hoevaak vraag je wel niet aan iemand ‘wat is er’ omdat je een knagend gevoel hebt van binnen. Ik gok dat je dit bij Dave vrij weinig zal meemaken. En dat is heel relaxt.

2. Hij is liever dan we dachten

Hij wil graag aardig gevonden worden, een afwijzing trekt ‘ie slecht. Hij vindt het moeilijk als mensen hem nog steeds zien als de ontspoorde rebelse tiener die hij echt niet meer wil zijn. Dat zagen we in zijn soap terwijl hij keer op keer werd afgewezen door makelaars.

Hij had er echt moeite mee om Bartho weg te stemmen ondanks dat ze minder aan hem hadden tijdens de proef. En daarnaast geeft ‘ie ook toe dat ‘ie het soms best moeilijk vindt om op een leuk meisje af te stappen. Als je dat bij elkaar optelt ontdek je dat hij ook gevoel heeft en eigenlijk veel liever is dan we aanvankelijk dachten.

3. Zijn lok, zijn ogen en die hese stem

Die LOK schrijven we vanaf nu met hoofdletters. Zijn haar is gekkenwerk. Elke aflevering van Robinson ziet ieders haar er slechter uit, maar zijn haar zit altijd quasi nonchi perfect. Die ogen, die knallen van de televisie af. Het lijkt bijna nep. Maar wat zijn ze mooi.

En dan die stem. Het is een rokersstem. Maar dat hese lachje zou je altijd herkennen. Geef maar toe, jouw mondhoeken krullen ook steeds vaker iets omhoog als meneer begint te lachen. Het totaalplaatje is gewoon prettig om naar te kijken. En daar scoort ‘ie punten mee. Het jonkie wordt een man. Amen.

4. De liefde voor zijn moeder is eindeloos

Zijn familie speelt een belangrijke rol in zijn leven. En ja, hij is redelijk afhankelijk nog. Maar hij heeft wel een band met ze. Hij is dol op ze en vergeet ze nooit. Heb jij een chocoladetaart en een bos bloemen gekocht voor je moeder toen je het huis uit ging? Dat bedoel ik. Hij deed het wel.

5. Dat rauwe randje is ergens ook wel heel aantrekkelijk

Het is een boef. Dat zal ongetwijfeld. Hij heeft dingen gedaan die niet helemaal door de beugel kunnen. Maar hij wordt wel steeds volwassener. Of tenminste, dat idee krijg je in ieder geval op televisie. Minder vaak in de problemen (of misschien wel nooit meer), probeert verder te komen en wil vooral bewijzen dat ‘ie echt wel op zijn eigen benen kan staan.

We hebben hem tot nu toe altijd afgekeurd op zijn gedrag. En als we de kranten moeten geloven ging het inderdaad een tikkeltje te ver. Maar wij vrouwen houden stiekem wel van de bad boy.

Ik weet zeker dat er vrouwen zijn die Dave massaal afkeurden terwijl ze zelf met een bad boy in bed lagen op dat moment. Alleen stond dat niet in de krant of werd dat niet breed uitgemeten op televisie.

6. Het is nooit saai met hem

Hé, je kan zeggen wat je wil. Maar met deze man zal het nooit saai zijn. Of hij gooit er een grap uit, of hij is druk in de weer met zijn familie, vrienden, dan weer met een bamboestok en opeens gaat ‘ie vloggen en levert dat een hoop hilariteit op (en koffie rotzooi, zie aflevering twee).

Hij is er altijd wel voor in om iets te doen. Zolang het maar niet voor 11:00 uur ’s ochtends is. Maar het idee om uit te slapen met Dave is niet vervelend toch?

7. Hij is chill

En daarmee eindigen we dit pleidooi. Hij is gewoon relaxt. We zijn er op dit moment allemaal getuige van dat het genieten is met Dave op een onbewoond eiland. Daarnaast is het ook duidelijk geworden dat ‘ie altijd in is voor gezelligheid. Hij zeikt niet, zeurt niet en doet gewoon. Een sociaal diertje die meer dan welkom is in een vriendengroep.

Ja ik ben er helemaal over uit. We mogen Dave vergeven. Echt.

Dave, mocht je dit lezen, na twee jaar vechten om te laten zien wie je echt bent, klim je in ieder geval bij mij gigantisch hard op de ladder. En ik zie, lees en hoor dat dit niet alleen gebeurt op mijn ladder.

Er zijn heel wat meisjes die waarschijnlijk in de rij staan om je knappe koppie. Maar er is meer. Je bent gewoon relaxt. En ik denk dat ik voor heel wat mensen spreek als ik zeg dat we hopen dat je nog eventjes met je billen op dat eiland blijft. Al is het alleen maar om het mysterie van je haar op te lossen.

X Lotte

Reageer op artikel:
7 redenen waarom we stiekem allemaal van Dave Roelvink beginnen te houden
Sluiten