Omani McDaniels
Omani McDaniels Love 13 aug 2017

7 romantische komedie clichés die we allemaal willen meemaken

We vinden het allemaal heerlijk om weg te zwijmelen bij een fijne romantische komedie. Het hoeft geen eens een goede te zijn, zolang alles maar goed komt op het einde en het vol zit met romantische momenten. Wetende dat het allemaal gespeeld is, zijn er toch een aantal romcom clichés die wij niet erg zouden vinden om zelf mee te maken.

1. Achter je aan rennen naar het vliegveld

Oké, hij zou niet eens door de douane komen tegenwoordig, laat staan dat hij je achterna kan gaan tot de deur van de gate. Maar het neemt niet weg dat het verschrikkelijk romantisch zou zijn om je man tot het uiterste te zien gaan, omdat hij niet zonder je kan en zijn liefde wil betuigen.

2. Dat hij voor je huis staat met een gettoblaster boven zijn hoofd

Dit is een scène uit de film Say Anything, waarbij John Cusack een liefdesgebaar maakt naar zijn droomvrouw. Waarschijnlijk zou je een beetje giechelen, als je man met een gettoblaster voor je deur staat. Ook omdat niemand in deze tijd meer een boombox heeft en een iPhone toch echt niet hetzelfde effect heeft. Maar je zou niet anders kunnen dan een beetje zwijmelen. En al helemaal als hij jullie liedje opzet.

3. Je naar bed tillen als je op de bank in slaap valt

Dit is bijna reden genoeg om te doen alsof je slaapt, zodat je naar bed getild kunt worden. Zo heldhaftig is hij op dat moment. Zo onwijs sexy en mannelijk als hij dit doet. Waarschijnlijk kun je de vlinders niet onderdrukken. Niet dat je dat zou willen.

4. Een romantische kus in de regen

Dit is wellicht het grootste cliché, maar met goede reden. Op je man afrennen, die ook op jou afrent en vol passie beginnen te zoenen, terwijl de regen met bakken uit de lucht valt. Jullie worden nat, maar het maakt jullie niet uit. In de werkelijkheid heb je het hoogstwaarschijnlijk ontzettend koud en geen tweede set kleding bij je. Maar dat neemt niet weg dat dit een romantisch moment is om nooit te vergeten.

5. The meet-cute

Dit is wanneer de twee hoofdrolspelers elkaar ontmoeten op een grappige manier. Ze laten koffie op elkaar vallen of eentje raakt verstrikt in de de hondenriem van de ander. Ze zien elkaar, vonken slaan over en ze kunnen vanaf dat moment alleen maar aan elkaar denken. Zwijmel.

6. Twee beste vrienden ontdekken dat ze al die tijd elkaars liefdes waren

Nu zul je naar je vrienden kijken en denken: wie zou die persoon bij mij zijn? Nu maar hopen dat je aantrekkelijke vrienden hebt. Jullie kennen elkaar door en door en worden na jaren smoorverliefd op elkaar. En jullie leefden nog lang en gelukkig.

7. De Dirty Dancing eindscène

Hoe romantisch zou het zijn als de man van je dromen ‘The time of my life’ opzet en vervolgens zegt: ‘spring’.

Nou gebeuren zulke clichés zelden in de werkelijkheid, maar dat neemt niet weg dat het leuk is om erover na te denken. Het zou natuurlijk helemaal geweldig zijn als de man in kwestie eruit ziet als Ryan Gosling.

LEES OOK: 22 momenten waarop mannen onweerstaanbaar sexy zijn

Reageer op artikel:
7 romantische komedie clichés die we allemaal willen meemaken
Sluiten