Doei haren en doei pijn: Met deze 7 tips verloopt je bikini wax flawless

Hoewel het er in Nederland niet op lijkt is het toch echt zomer. En vooral als je op vakantie gaat betekent dat: bikini wax seizoen. Zie jij er tegenop om jezelf te laten 'martelen' in een salon? Met deze 7 tips kom jij jouw wax zo goed als pijnloos door.

Je hebt er lang plezier van, zo’n bikini wax. Maar daar is ook alles mee gezegd. Het is niet het fijnste om te doen, maar het scheelt een hoop scheerbeurten. Wie eerst bang was om een bikini wax te ondergaan, heeft na deze tips (bijna) niets meer te vrezen:

1. De juiste wax

Kies de juiste wax voor jou huid. Je hebt specifieke soorten wax voor bijvoorbeeld een gevoelige huid. Een harde wax is beter dan een zachte wax. Met een harde wax worden de haartjes vanuit de wortel getrokken, zonder dat de wax op je huid blijft plakken.

2. Even geen koffie

Door de cafeïne ben je veel alerter en gevoeliger voor pijn. En dat laatste wil je vooral niet als je je laat waxen. Sla dus even je kopje koffie over voor je waxbeurt, maar beloon jezelf er juist mee achteraf.

3. Zorg voor een ‘weke’ huid

Plan je waxbeurt zo in dat je van tevoren nog even in bad kan (of een lange warme douche). Zo wordt jouw huid zachter en week, en heb je minder last van het waxen.

4. Scrub je huid

Als je dan toch aan het genieten bent van een warm bad, scrub je huid dan goed voor je waxbeurt. Zo verwijder je dode huidcellen en is je huid zachter en beter te waxen.

5. Koel je huid

Dit is lastiger als je je laat waxen in een salon, maar het kan helpen voordat je weg gaat naar je afspraak je huid te koelen. Een paar minuten de desbetreffende zone koelen met ijsklontjes of een ijs pack, moet voldoen.

6. Wordt het te dol, neem een paracetamol

Mocht je een erg gevoelige huid hebben, of ben je gewoon wat nerveus over de pijn, neem een asperine in. Het verzacht toch de pijn en zo ga je net wat chiller naar je afspraak.

7. Timing is everything

Plan je waxbeurt zorgvuldig, zorg ervoor dat je je waxbeurt buiten je menstruatieperiode plant. Omdat je tijdens je menstruatie toch gevoeliger bent, kan je het waxen beter even laten. Zorg er natuurlijk ook voor dat er wel iets te waxen valt, anders kan je van je geld beter een goede week naar de Starbucks.

Dit zijn natuurlijk tips. Iedereen bepaalt voor zichzelf wat fijn is en wat niet. Wil je lang plezier hebben van je bikini wax? Wacht dan niet te lang met een nieuwe waxbeurt. Hoe meer en dikker haar je hebt, hoe meer pijn het doet. De beste periode tussen waxbeurten is vijf weken. Hoe consequenter je je waxt, hoe fijner je haartjes worden, hoe minder pijn het doet.

Reageer op artikel:
Doei haren en doei pijn: Met deze 7 tips verloopt je bikini wax flawless
Sluiten