Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Travel 15 okt 2015

7 tips die elke twentysomething die wil reizen wil weten

We zitten in de bloei van ons leven. Klinkt suf, maar het is zo. We hebben genoeg vrijheid om te gaan en staan waar we willen. Het is daarom niet zo gek dat we dol zijn op reizen. Erop uit en nieuwe dingen ontdekken. Andere culturen, prachtige stranden, pitoreske dorpjes. Maar voor je gaat, hebben wij wat handige tips voor je.

1. Schrijf relevante tips op en laat die dikke reisgids thuis

Begrijpelijk dat je zo goed mogelijk voorbereidt op reis wilt, maar je hele reisgids meenemen is niet nodig. Het neemt plek in beslag en ook gewicht. Maak daarom foto’s van de relevante pagina’s en schrijf overige tips op, op papier of in je notities. Zo heb je alles op je mobiel staan en hoef je niet weer dat hele boek door te bladeren.

2. Vertrouw op tips van lokale inwoners

Deze mensen weten namelijk écht waar je moet zijn. Het is zonde als je alles al hebt vast gelegd wat je gaat doen. Schroom niet en vraag lokale inwoners die je tegenkomt op straat. Je ontdekt waarschijnlijk de leukste koffietentjes, restaurantjes en hotelletjes die niet azen op naïeve toeristen. Dit kan je ook nog eens geld besparen.

3. Je hoeft niet van tevoren een lang verblijf te boeken

Uiteraard is het handig als je de eerste twee overnachtingen al hebt geregeld. De kans is namelijk groot dat je moe bent of een jetlag hebt en bovendien geeft het wat rust. Maar laat de rest van de dagen open zodat je makkelijk kan switchen van bestemming en hotel. Anders kan je spijt krijgen dat je nou net niet dat leuke dorpje hebt gezien. Pas alleen wel op als je in het hoogseizoen aan het reizen bent, dan kan het wél verstandig zijn om je verblijf te boeken. Zeker als er een special event is waarbij alles bezet is.

4. Je hoeft niet direct een terug ticket te boeken

Vroeger was het inderdaad zo dat het goedkoper was om een retourticket te boeken. Maar dat is heel vaak niet meer het geval. Kies er daarom voor om geen retourticket te boeken zodat je flexibel bent. Hiermee bespaar je misschien zelfs geld. Het gebeurt namelijk maar al te vaak dat het reizen zo leuk is dat je niet terug wil. En als je je ticket al geboekt hebt, tsja dan kun je of vijf uur aan de lijn hangen om een omboeking te regelen, of met verdriet het vliegtuig in stappen.

5. Post op social media waar je uithangt

Misschien vind je het een beetje bijdehand om weer op Facebook te posten waar je bent maar het kan je goede tips opleveren. Het kan zo zijn dat je oude schoolvriendin daar leuke contacten heeft of een top restaurantje weet bij jouw hotel om de hoek. (Let wel op dat je die statussen alleen laat zien aan vrienden, er zijn helaas mensen die checken wie er op vakantie zijn om vervolgens waardevolle spullen uit je huis te halen. Niet het leukste om te lezen, maar wel goed om voorzichtig te zijn).

6. Neem wél een backpack

Hoe meer onhandige bagage je hebt, hoe minder vrijheid. Hoe suf je het misschien vindt, neem een backpack mee. Zo kan je makkelijk die bus inspringen die naar het leuke strandje gaat. Bovendien past in een backpack véél meer dan in een koffer. Kies ervoor om kleding mee te nemen dat goed met elkaar matcht en neem niet te veel schoenen mee. Vergeet niet dat beeldige jurkje want je weet nooit of je die ene chique man tegenkomt die je meevraagt voor een glas champagne.

7. Laat je niet tegenhouden om te gaan reizen

Misschien mis je nou net een belangrijke periode op werk, kan je beste vriendin niet mee of zit je krap bij kas. Vervelend, maar later gaat het je misschien wel helemaal niet meer lukken. Het is namelijk nog lastiger om je kind van één jaar oud achter te laten. Laat je absoluut niet tegenhouden om de wereld te ontdekken, dit is namelijk de beste periode van je leven om het absoluut wel te doen.

Kan je stiekem niet zonder je beauty rituelen op reis?

Deze drie beauty problemen zijn makkelijk onderweg op te lossen. Klik op de foto om het te lezen:

Reageer op artikel:
7 tips die elke twentysomething die wil reizen wil weten
Sluiten