7 tips om een ingegroeide teennagel te voorkomen

Nu het volop zomer is wil je natuurlijk schitteren op alle beauty vlakken. En daarbij kunnen je teennagels niet achterblijven. Maar heb jij wel eens last gehad van een ingegroeide teennagel? Wij hebben zeven tips voor je om het voor een volgende keer te voorkomen:

1. Wie de schoen past…

Om een ingegroeide teennagel te voorkomen, kun je het beste smalle schoenen vermijden. Zo geef je je tenen veel meer ruimte en kunnen je nagels gewoon netjes recht groeien.

2. Home sweet home

Als je lekker thuis bent, doe dan gelijk je schoenen uit. Zo hebben jouw tenen heerlijk alle ruimte.

3. Nagel recht afknippen

Wanneer je je teennagels knipt, knip deze dan recht af. Als je de hoekjes rond afknipt, dan groeit de nagel juist in je huid.

4. Careful cut

Knip je teennagels ook niet te kort af. Zorg dat je nagels net iets langer zijn dan je teen, maar ook weer niet te lang.

5. Can’t touch it

Als je merkt dat jouw nagel aan het ingroeien is, blijf er dan het liefste ervan af. Ga niet zelf met een nagelschaartje aan de gang, maar bezoek een pedicure.

6. Goed afdrogen

Nadat jouw tenen nat zijn geweest, droog deze dan goed af. Bij natte voeten heb je meer kans dat je nagels ingroeien.

7. Pedicure

Neem om de zoveel weken een heerlijk momentje voor jezelf en laat je voeten verwennen bij de pedicure. Zij knipt en vijlt je nagels en voorziet ze ook nog eens van een prachtig lakje. Regelmatig je pedicure bezoeken voorkomt ingegroeide teennagels en het is ook zeker geen straf.

Reageer op artikel:
7 tips om een ingegroeide teennagel te voorkomen
Sluiten