Zo blijf je fit, fanatiek en fabulous als je gaat reizen of op vakantie gaat

Zo staan we elke dag mega gemotiveerd in de sportschool vóordat we op reis gaan, en komen we vervolgens terug van onze reis met wat ietsje meer kilo's en minder motivatie. En nee, met die extra kilootjes bedoelen we echt niet je zware koffer. Ja, het is zeker moeilijker om fit te blijven als je aan het reizen bent, dat klopt - moeilijker, maar niet onmogelijk.

De sleutel om fit te blijven als je op vakantie bent is om niet te focussen op aankomen maar om te focussen op behouden. Daarom vandaag zeven tips om op vakantie fit, fanatiek en fabulous te blijven.

1. Cardio

Tuurlijk wil je niet elke dag bezig zijn met sporten. Je wil lol maken en nieuwe plekken ontdekken. We get it. Cardio is echter een prima middel om extra energie te krijgen voordat je je dag begint. Tip: dertig tot veertig minuten hardlopen voordat je gaat ontbijten. Dit hoeft niet op een loopband in die kleine sportschool van je hotel. Pak je renschoenen en ga de omgeving ontdekken. Muziekje op, en gaan. Tijdens het rennen kom je vast leuke ontbijtplekjes tegen. Ook leuk: een springtouw meenemen in je koffer. Super handig.

2. Bereid je eigen eten

Telkens uiteten gaan kan een duur grapje worden. Daarnaast weet je niet exact wat er in je maaltijd zit. Ga daarvoor in de plaats is naar de lokale supermarkt. Neem wat rauwe producten mee. Hier hoef je geen gasfornuis voor te hebben. Wist je bijvoorbeeld dat je van rauw eten afvalt en het allerlei voordelen heeft voor je gezondheid? Lees het hier: Waarom we elke dag rauw zouden moeten eten.

3. Gezonde snacks

Bereid je eigen snacks van tevoren voor. Neem bijvoorbeeld wat nootjes mee voordat je naar het strand gaat, twee groene appels of een mandarijn. Verfrissend en lekker.

4. Zoek naar mogelijkheden

Doe elke ochtend de ‘7 minute workout’. Dit is een High Intensity workout van slechts zeven minuten. Piece of cake right? Je kunt dit gewoon in je hotelkamer doen. Je hebt hooguit een stoel nodig. Zo gepiept toch? De workouts kun je overigens vinden op Youtube of in de Appstore als je ‘7 minute workout’ intypt. Even lekker zweten en dan je dag beginnen. Zoek niet naar excuses om niet te sporten. Zoek naar mogelijkheden om het wél te doen.

5. Doe aan buiten activiteiten

Elke plaats die we bezoeken heeft opzich wel een aantal mooie gebieden waar je doorheen zou willen wandelen. Denk bijvoorbeeld aan Yosemite Park in Californië. Wandelen is gratis en het geeft je een gevoel van vrijheid en ontspanning. Bij wandelen heb je vaak niet eens door dat je aan het sporten bent. Wil je toch wat geld besteden? Boek een dag kajakken, kanoën of doe nog gekker en boek een dag raften. You go girl.

6. Calorieën bijhouden

Je zult je verbazen hoeveel calorieën er in cocktails of ijsjes zitten. Tuurlijk mag je genieten, maar soms is het toch handig om te zien wat je allemaal op zo’n dag eet en drinkt. Wil je je figuur behouden dan is calorieën tellen een handige manier. Dit hoef je uiteraard niet allemaal in een boekje op te schrijven. Want met de nieuwe technologie is het leven toch een stuk makkelijker geworden. Zo bestaat er bijvoorbeeld de: ‘My Fitness Pal applicatie’. Met deze applicatie vul je gemakkelijk alles in. Ze hebben meer dan vijfduizend verschillende gerechten in hun database staan. Handig.

7. Blijf gemotiveerd

Uiteindelijk draait fit blijven om de hoeveelheid moeite die je erin steekt. Zoek naar mogelijkheden die bij je passen, en ga ervoor. Of dat nou elke dag hardlopen is of een aantal baantjes trekken in het zwembad. Het punt is, als je toegewijd bent om iets te doen, maak er een gewoonte van. Na een tijdje zul je het zien als iets wat er gewoon bij hoort en waar je oprecht van kan genieten.

Alvast een fijne vakantie.

Reageer op artikel:
Zo blijf je fit, fanatiek en fabulous als je gaat reizen of op vakantie gaat
Sluiten