7 tips voor als je een sportdip hebt en weer wilt gaan sporten

De ellendige sportdip. Zo'n iets te lange pauze tussen je sportsessies waardoor je steeds minder zin krijgt om naar de sportschool te gaan. Als je een fulltime baan hebt of een druk sociaal leven, is het niet altijd makkelijk om tijd te vinden voor je workouts. Wij geven je zeven tips waardoor je binnen een oogwenk weer aan het squatten bent.

1. Wees realistisch

Na één of twee keer sporten krijg je (helaas) niet direct je fitbody terug. Wees hier bewust van. Stel doelen en pas je workouts aan op wat je wilt veranderen aan jezelf. Combineer dit met gezond eten en je zult snel verandering zien.

2. Bepaal de oefeningen

Als je van tevoren bepaalt welke oefeningen je wilt doen, ga je sporten met een plan. Zo zit je niet minutenlang voor je uit te staren op de hometrainer. Er zijn genoeg video’s te vinden op Instagram en YouTube. Gebruik deze als inspiratie of zet de oefeningen in je telefoon.

3. Beloon jezelf

Nu je zo goed bezig bent kun je jezelf belonen met bijvoorbeeld een lekkere lange douche, scrub of masker. Zo houd je jezelf gemotiveerd en zorg je er ook nog eens voor dat je fris en fruitig voor de dag komt.

4. Plannen

Bepaal van tevoren wanneer je wilt gaan sporten en hoe laat. Kies rustige momenten en zorg ervoor dat je deze tijd vrij houdt. Je zult zien dat het veel makkelijker wordt om op geplande momenten op de fiets te stappen. Goed gepland is het halve werk.

5. Maak er een gewoonte van

Probeer regelmatig te gaan sporten wanneer je eenmaal een planning hebt gemaakt die je goed bevalt. Houd je planning aan. Op een gegeven moment zal het sporten zo in je wekelijkse ritme zitten dat het raar voelt wanneer je niet gaat. Erewoord.

6. Koop een leuke sportoufit

Wie vindt het nou niet leuk om in een nieuwe top of legging te gaan sporten? Het is het perfecte moment om iedereen je nieuwe outfit te laten zien.

7. Sport samen

Kan je nog steeds geen motivatie vinden? Sleur je vriend(in) of je favoriete huisgenoot mee naar de sportschool. Op deze manier ben je goed bezig en is het ook nog eens mega gezellig. Genoeg tijd om over die nieuwe lover te kletsen of de volgende stapavond te plannen.

Het is nooit te laat om weer te beginnen met sporten. Ben jij al klaar voor je volgende sportsessie?

LEES OOK: 21 dingen die je ineens merkt wanneer je begint met sporten

Reageer op artikel:
7 tips voor als je een sportdip hebt en weer wilt gaan sporten
Sluiten