Met deze 7 tips behandel jij een zonverband gezicht

Nu het lekkere terrasjesweer bijna voor de deur staat, ga jij daar natuurlijk extra van genieten. Maar in de zon gaat het soms harder dan je denkt. Kom je 's avonds thuis en is jouw gezicht verbrand? Met deze zeven tips kun jij de volgende dag gewoon weer de deur uit.

Een gezicht zo rood als een tomaat, dat willen we natuurlijk niet. Maar logisch als je vrijdag na werk lekker een terrasje pakt, dat je geen zonnebrand bij je hebt. Of, de zon lijkt helemaal zo fel nog niet. Toch kan je gezicht sneller verbranden dan je denkt. Met deze tips komt het helemaal goed met jouw precious gezichtje.

1. Kalmeer

Zorg er allereerst voor dat je je gezicht goed kalmeert. Een koelende aloë vera gel brengt jouw gezicht tot rust, en voelt fijn aan voor je gezicht.

2. Moisturizer

Een van de belangrijkste dingen die een verbrande huid nodig heeft is vocht. Met een goede moisturizer hydrateer je jouw verbrande gezicht het best. Let goed op dat je de juiste middelen gebruikt zodat jouw huid niet nog verder geïrriteerd raakt.

3. Zonnebrand

Dit klinkt gek omdat het al te laat lijkt. Maar ben jij van plan de volgende dag weer in de zon te gaan? Smeer dan juist goed je gezicht in zodat je niet nog verder verbrand. Maak je geen zorgen om witte vegen, dit kan je wegwerken met je make-up.

4. Breng roodheid terug

Gebruik hiervoor een gele of groene moisturizer. Deze kleuren verminderen je roodheid en is zo een betere basis voor je make-up.

5. Mineral make-up

De beste make-up om op dit moment te gebruiken is mineral make-up. Zo camoufleer je je verbrande gezicht zonder dat je een pancake effect krijgt.

6. Bronzer

Bronzer klinkt als een gekke toevoeging, maar niets is minder waar. Met het gebruik van bronzer zorg je er juist voor dat je roodheid minder wordt in je gezicht. Breng het voornamelijk aan op je voorhoofd, neus, wangen en kin. Kies wel voor een bronzer met zo min mogelijk roze erin.

7. Kies de juiste producten

Sommige zones hebben meer dekking nodig dan andere. Gebruik een concealer met een gele ondertoon die oneffenheden camoufleert. Blijf weg van producten met een shimmer erin, dit accentueert juist je rode huid.

Reageer op artikel:
Met deze 7 tips behandel jij een zonverband gezicht
Sluiten