Zara Bircan
Zara Bircan Love & Seks 8 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

We vragen 7 vriendinnen hoe zij over een gebroken hart zijn gekomen

Eigenlijk willen we dat onze relaties zo goed mogelijk gaan. Helaas is dat niet altijd zo, er zijn namelijk zóveel manieren waarop een relatie niet kan werken. Beautify vraagt zeven vriendinnen hoe zij over een gebroken hart heen zijn gekomen.

Zelf een gebroken hart gehad? Je bent bij lange na niet de enige. Wat voor de één werkt, hoeft niet per se voor de ander te werken, maar hopelijk vind je wel steun in de volgende verhalen.

We vragen 7 vriendinnen hoe zij over een gebroken hart zijn gekomen

Iedereen gaat natuurlijk anders met verdriet om. Benieuwd hoe anderen over een gebroken hart heen zijn gekomen? De volgende zeven vriendinnen vertellen wat hen heeft geholpen.

1. Schrijf het op

“Wat mij vooral hielp aan het begin, was het opschrijven van al mijn gedachtes in een boekje. Zonder filter schreef ik over de spijt, woede en onbegrip. Ik maakte lijstjes van alles wat ik voor hem deed en zag in dat hij dat eigenlijk nooit waardeerde. Het eindigde vaak in hetzelfde: ik zag in dat een relatie niet zo hoort te gaan en dat we allebei beter verdienen.”
– Diana, 29

2. Zoek afleiding

“Afleiding, afleiding en nog eens afleiding. Nadat het uitging met mijn ex-vriend probeerde ik zoveel mogelijk mijn tijd te vullen met andere dingen. Ik focuste meer op school en ging extra veel werken. Ik sprak vaker af met mijn vriendinnen en hoefde eigenlijk nooit meer alleen te zijn.”
– Jip, 22

3. Praat erover

“Ik heb vooral mijn hart gelucht bij mijn vriendinnen en kon over alles praten. Elk kleine detail over onze dates, ruzies en liefde besproken. Ik ben zowat de hele relatie weer langsgegaan, eerst op zoek naar de fouten. Ik gaf hem de schuld van onze break-up, maar als ik er hardop over praat besef ik dat hij er niks aan kon doen.”
– Sofie, 28

4. Verwen jezelf door te shoppen

“Eerst luisterde ik vooral veel zielige muziek. Daarna heb ik zoveel dingen voor mezelf gekocht. Ik heb daarbij ook mijn nagels en wimpers laten doen om me even een heel ander persoon te voelen.”
– Nina, 25

5. Verwijder je ex van je accounts

Ik verwijderde hem letterlijk op álles. Al zag ik dat hij mijn Instagram had bekeken of een foto had geliked, riep dat weer frustraties op. Hem niet spreken of zien had ik vooral in het begin nodig om erover heen te komen. Vervolgens ging ik met andere jongens praten. Want waarom niet?”
– Victoria, 23

6. Creëer een nieuwe omgeving

“Na een lange relatie is het heel saai om ineens vrijgezel te zijn. Ik legde mijn lat erna veel hoger en hield me vast aan het idee dat ik een nieuw iemand ging vinden. Ik kreeg een nieuwe baan, nieuwe vrienden en richtte mijn kamer opnieuw in. Ik begon soort van opnieuw te leven met niks uit het verleden, inclusief mijn ex. Het voelde gewoon als een nieuw tijdperk.”
– Shivany, 27

7. Kijk liefdesfilms

“Nadat mijn ex het had uitgemaakt, begon ik veel liefdesfilms te kijken – waarbij de vrouw er sterker uitkwam. De film How to be Single vond ik dan ook geweldig. Ook hielp Crazy Rich Asians. De romantische verwachtingen waren zo hoog gelegd, ik wist gewoon dat mijn ex er niet mee te vergelijken was. Maar van mijn volgende partner ga ik zeker wél het uiterste krijgen.”
– Zita, 26

Lees ook:

Reageer op artikel:
We vragen 7 vriendinnen hoe zij over een gebroken hart zijn gekomen
Sluiten