7 x waarom appelciderazijn je nieuwe beste vriend is

Appelciderazijn is de nieuwste hit voor jouw beauty routine. Want dat je deze azijn voor zoveel doeleindes kan gebruiken, is een big surprise.

Appelciderazijn bevat veel voedingsstoffen waaronder calcium, fosfor, ijzer, kalium, magnesium en de vitamines A, B, C en E. Met al deze gezonde ingrediënten wil je deze azijn niet meer laten gaan.

1. Haar
Wil je lichter haar deze zomer maar het liever niet verven? Spoel dan je haar met appelciderazijn. De azijn licht jouw natuurlijke kleur op, zowel bij blond als bruin haar.

2. Sunburn
Je dagje zon heeft niet helemaal uitgepakt zoals je dacht en nu moet je letterlijk op de blaren zitten. Want een verbrande huid doet pijn. Appelciderazijn is jouw redder in nood door zijn ontstekende remming. Breng het goedje aan op jouw verbrande huid en geniet van zijn verzachtende werking.

3. Afvallen
Ook voor afvallen is deze cider een perfecte toevoeging. Het azijnzuur helpt vetverbranding te stimuleren, spijsvertering en stofwisseling te verbeteren en vetopslag tegen te gaan. Voeg de appelciderazijn toe aan een warm glas water en drink dit elke morgen voor jouw ontbijt.

4. Pedicure
Wil je altijd al zo’n heerlijke pedicure thuis hebben net zoals in de salon? Week dan je voetjes in een appelciderazijn bad, Niet alleen worden deze dan heerlijk zacht, ze worden ook nog eens super fris en schoon.

5. Slechte adem
Niets vervelender dan een slechte adem die niet weggaat. Je kan kauwgum kauwen wat je wil, maar dit is niet altijd goed voor je. Gebruik appelciderazijn als jouw nieuwe mondwater. Verdun het azijn met water en spoel je mond gedurende 20 tot 30 seconden.

6. Cellulitis
Ook al hoort het erbij in het vrouwelijke lichaam, het verminderen blijft natuurlijk altijd welkom. Voeg een paar druppels appelciderazijn toe bij jouw favoriete bodylotion of olie en smeren maar.

7. Muggenbeten
Waarschijnlijk het enige minpuntje aan de zomer, die vervelende muggenbulten. Niet zo’n fan van de chemische zalfjes en crèmes? Smeer je muggenbult dan in met appelciderazijn en verzacht zo die irritante jeuk.

Reageer op artikel:
7 x waarom appelciderazijn je nieuwe beste vriend is
Sluiten