7 x de fijnste natuurlijke DIY haarspoelingen

Een nieuw kleurtje is lang zo gek niet op z'n tijd. Maar voordat je naar de drogist rent kun je ook je haar verwennen door een compleet natuurlijke haarspoeling te maken. Wij hebben de zeven fijnste haarspoelingen voor je op een rijtje gezet.

1. Kamillethee

Wanneer je je blonde haar iets te mat en te assig van kleur vindt kun je een spoeling maken van kamillethee. Dit geeft je haar weer de warmte terug. Wanneer je de thee extra sterk maakt kun je er zelfs lichte highlights mee maken.

How to: Zet een grote pot thee, gebruik voor de extra sterke thee vier theezakjes. Laat de thee afkoelen en verdeel het over je haar. Laat het vijf tot tien minuten intrekken en spoel het daarna goed uit.

2. Champagne

Champagne verbetert de gouden tinten in je blonde haar. Het is het een perfecte spoeling voor goudblond haar. Ook brengt het vale highlights weer tot leven.

How to: Meng de champagne één op één met warm water en verdeel dit over je haar. Laat het ongeveer tien minuten intrekken en was je haar daarna goed met shampoo om ervoor te zorgen dat alle alcohol uit je haar verdwenen is.

3. Koffie

Koffie is de ideale haarspoeling voor brunettes. Het herstelt de glans van je haar en geeft een kleurboost. Ook neutraliseert het oranjetinten in bruin haar.

How to: Zet een pot sterke koffie en laat dit afkoelen tot kamertemperatuur. Giet de koffie daarna over je haar en laat dit maximaal twintig minuten intrekken. Spoel het daarna goed uit. Let op: Voor de blondines onder ons is een koffiespoeling niet aan te raden, dit zorgt alleen maar voor vlekken in je haar.

4. Appelazijn

Van alle haarproducten die je gebruikt blijft er wel wat achter in je haar. Hoe goed en hoe vaak je je haar ook wast. Maar al die overblijfselen zorgen ervoor dat je haar minder glanst. Appelazijn reinigt je haar heel diep en zorgt ervoor dat je haarschubben sluiten. Hierdoor voelt je haar weer zacht aan en ziet het er glanzend uit.

How to: Meng de appelazijn één op één met water en masseer dit goed in je haar. Laat het ongeveer vijf minuten zitten. Spoel het daarna goed uit.

5. Cranberrysap

Voor de roodharigen onder ons is cranberrysap dé ideale spoeling om je haarkleur weer levendig te maken. Ook als je je haar iets helderder rood wil hebben is cranberrysap de spoeling voor jou.

How to: Was eerst je haar. Knijp daarna het water uit je haar en spoel je haar met een ruime hoeveelheid cranberrysap. Kam het goed door en laat het 5 tot 15 minuten intrekken, afhankelijk van de kleur die je wenst.

6. Bier

Bier heeft als voordeel dat het je haar volume geeft door de ingrediënten hop en gerst. Ook herstelt het je haar door de vitamine B6 die het bevat. Vooral donkere bieren bevatten veel vitamines en proteïnes die wonderen doen voor futloos haar. Het is geschikt voor elke haarkleur en haarconditie.

How to: Spoel je haar na het wassen na met een flesje (donker) bier en spoel het goed uit.

7. Citroensap

Citroensap is een geschikte haarspoeling voor blond tot lichtbruin haar. Het maakt je haar minder breekbaar, gaat roos tegen en verheldert je haarkleur. Extra voordeel is dat je haar de hele dag heerlijk fris ruikt.

How to: Pers citroenen uit en mix één deel citroensap met ongeveer vijf delen water. Verdeel dit mengsel na het wassen over je haar en masseer het goed in. Spoel het daarna goed uit.

Reageer op artikel:
7 x de fijnste natuurlijke DIY haarspoelingen
Sluiten