7 x dingen die je met je oude mascaraborstel kunt doen

Gooi jij je mascara weg wanneer hij op is? Zonde! Want er zijn nog zoveel handige dingen die je met je mascaraborstel kunt doen. Wij zochten de zeven handigste trucs voor je bij elkaar.

1. Wenkbrauwen in model kammen

Maak je mascaraborstel goed schoon met make-up remover en gebruik het borsteltje om je wenkbrauwen mee in model te kammen.

2. Je lippen scrubben

Het borsteltje is ideaal om droge velletjes van je lippen te scrubben. Breng hiervoor een royale laag lippenbalsem aan en ga voorzichtig met het borsteltje over je lippen heen. Zo heb in no-time zachte lippen.

3. Klontjes uit je wimpers kammen

Wanneer je klaar bent met je mascara aanbrengen ga je als laatste stap met je schone mascaraborstel langs je wimpers. Op deze manier verwijder je alle overtollige mascara en klontjes.

4. Uitgroei bijwerken

Je mascaraborstel is ook ideaal om op een makkelijke manier je uitgroei bij te werken. Het is normaal gesproken nogal een priegelwerk om de haarverf precies op je uitgroei te krijgen. Maar met behulp van je mascaraborstel heb je het zo gedaan. Ook handig om highlights mee te maken trouwens.

5. Nagelriemen verwijderen

Met het verwijderen van je nagelriemen moet je heel voorzichtig zijn. Maar wanneer je een crème aanbrengt waarmee je je nagelriemen kunt verwijderen en dit even laat intrekken, kun je daarna met behulp van het borsteltje heel makkelijk je nagelriemen weg ‘scrubben’. Dit is een zachte en makkelijke manier om je nagelriemen minder opvallend mee te maken.

6. Nagels schoonmaken

Vuil onder je nagels vandaan halen is altijd een lastig karweitje. Met een nagelborstel kom je vaak niet goed bij het vuil en met een tandenstoker prik je nog weleens hard in je vel. Je oude mascaraborstel is perfect voor de klus. Met het zachte borsteltje kom je precies waar je moet zijn zonder het risico je nagel te beschadigen of jezelf pijn te doen.

7. Poetsen

Tijdens een grote schoonmaak is het handig om een heel klein borsteltje te hebben waarmee je bij de kleinste, onbereikbare plekken kunt komen. Een mascaraborstel is super handig bij het schoonmaken van bijvoorbeeld je toetsenbord, je sieraden of je stijltang.

Reageer op artikel:
7 x dingen die je met je oude mascaraborstel kunt doen
Sluiten