7 x geuren die elk meisje herkent van vroeger

Iedereen heeft ze wel, de gesprekken die je met je vriendinnen kunt hebben waarbij de ene nog harder schreeuwt dan de ander. ‘Weet je nog toen?' Niet meer bijkomen om de belachelijke broeken die je hebt gedragen, de schoenen die echt te gek waren maar ook de mierzoete luchtjes die iedereen vroeger wel in de kast had staan. Een simpel vleugje parfum of alleen al het zien van het flesje kan leuke herinneringen opbrengen. Ken jij deze geurtjes van vroeger nog?

Gedurende de jaren is er veel geëxperimenteerd met parfum. Je kunt geen celebrity meer bedenken die niet mee heeft gedaan aan de hype van het creëren van zijn of haar eigen parfum. Lanceerden er eerst per jaar twintig nieuwe parfums, zijn het er nu jaarlijks achthonderd. Wat de echte musthaves zijn op dit moment is nu bijna niet meer op één hand te tellen. Maar welke parfums waren vroeger nou écht hip?

1. Tommy girl

Dé hippe geur tijdens de middelbare school. Een geur voor de jonge vrouw. De geur komt levendig en onafhankelijk over, wat dit een stoer parfum maakt.

2. DKNY be Delicious

Én een fantastisch mooi flesje die je meenam in de veel te sexy reclame van deze geur. Het was een geur die je meteen bij iedereen rook. Het was een aanstekelijke, onwijs hippe geur. Ook nog eens geïnspireerd op New York, wie wilde deze nou niet?

3. Davidoff Cool Water

De geur die niet uit de collectie weg te denken valt. Wie kent hem niet? Het blauwe flesje. Tintelende frisheid voor ‘coole’ vrouwen, dat is Cool Water Woman. Een geur voor de moderne vrouw die geniet van elk moment van het leven.

4. Ralph Lauren

Uitgebracht in 2000 is ook dit kleine blauwe flesje niet weg te denken uit de collectie. Een bloemige, fruitige geur die iedereen op de dag van vandaag nog steeds herkent.

5. Dolce & Gabbana Light Blue

Dolce & Gabbana Light Blue een prachtige, vrouwelijke geur, met sprankelende fruit & bloem extracten. Het fluwelen flesje alleen al maakte het nog cooler. Misschien staat ‘ie stiekem ook nog wel steeds in jouw kast.

6. Escada Pacific Paradise

Een bloemig fruitige geur voor dames. Pacific Paradise werd uitgebracht in 2006. Zoet maar favoriet van velen.

7. Burberry Brit

Het hippe geurtje van Burberry werd ook uitgebracht in 2006. Je herkende dit geurtje meteen. Compleet met het Burberry ontwerp was ook dit een absolute musthave.

Wil jij je parfum geur lang behouden?

Ruik jij je parfum na een uurtje ook nooit meer? Klik op de foto en lees hoe je de hele dag lekker kunt ruiken.

Reageer op artikel:
7 x geuren die elk meisje herkent van vroeger
Sluiten