Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 11 mrt 2019

7 x hoe je een jongen voor nu en een man voor altijd herkent

Wat is er lastiger dan bedenken of de man waar je op dit moment samen mee bent de ware voor je is? Je weet dat je gek op hem bent en dat je ontzettende vlinders in je onderbuik voelt, maar zou je het niet moeten 'weten' als het de ware is? Misschien, maar dat is eigenlijk ook wel weer heel makkelijk gezegd. Wanneer weet je dat je hem te pakken hebt?

Benieuwd wat mannen stiekem super aantrekkelijke aan ons vinden, terwijl wij het zien als flaws?

1. Spelletjes spelen

Iemand voor nu: een vriendje die de behoefte voelt om spelletjes met je te spelen (in de negatieve zin van het woord) is een vriendje voor nu. Wel of niet appen? Wel of niet langsgaan? Hij doet moeilijk, er iets van zeggen? Het is alweer overgewaaid. Complete frustraties brengt het met zich mee en dat is het niet waard.
Iemand voor eeuwig: Iemand die voor eeuwig is voelt niet de behoefte om spelletjes met je te spelen. Om moeilijk te doen of vaag te zijn. Hij weet dat hij een lucky bastard is met je en is daarom duidelijk over wat hij wil en wat hij voelt. Je hoeft je geen zorgen te maken of hij je nog wel leuk vindt, of jullie nu al te lang geen contact hebben gehad en andere narigheden. Het is allemaal duidelijk, en dat is fijn.

2. Ogen open houden

Iemand voor nu: Je hebt iemand gevonden waar je het prima mee naar je zin hebt, maar je vraagt je wel af of dit het nu is. Je houdt stiekem je ogen nog wel open naar andere mannen en fantaseert ook nog wel eens over de perfecte man. Oke, de perfecte man bestaat (vrijwel) niet, maar op het moment dat je merkt dat je eigenlijk altijd opzoek blijft naar iets beters, weet je dat er iets aan schort.
Iemand voor eeuwig: Iemand die voor eeuwig is geeft je het gevoel alsof je alles al gevonden hebt. Je hoeft niet meer verder te kijken en doet dit eigenlijk ook niet meer. Het geeft rust.

3. Toekomst

Iemand voor nu: Iemand voor nu is alleen maar met zijn eigen toekomst bezig. Hij heeft het over later in de zin van ‘zijn’ later en niet ‘jullie’ later. Je ziet in dat hij alleen voor zichzelf denkt en jij dat misschien ook maar moet doen.
Iemand voor eeuwig: En vanzelfsprekend is iemand voor eeuwig dan ook bezig met ‘jullie’ in de toekomst. Hij roept af en toe stiekem dat hij wel met je zou willen trouwen. Of dat jullie zulke mooie kinderen zouden krijgen. Hij durft het over jullie toekomst te hebben wat een voorspoedig teken is.

4. Type jongen

Iemand voor nu: Een jongen voor nu is vaak spannend en fout. Jullie doen samen gekke dingen, worden dronken, zijn roekeloos. En dat is heerlijk en ook heel belangrijk om eens in je leven te hebben gehad. Maar het is geen jongen die goed is voor eeuwig. En dat weet je ook stiekem best wel.
Iemand voor eeuwig: Een man voor eeuwig is betrouwbaar en bij hem voel je je veilig. Je kunt helemaal jezelf zijn en hoeft je niet druk te maken over jullie samenzijn en of het allemaal nog wel spannend genoeg is. Natuurlijk, spanning blijft altijd belangrijk in een relatie, maar er is geen reden tot paniek wanneer het even rustig is.

5. Betrokkenheid

Iemand voor nu: Je wordt niet in belangrijke dingen betrokken zoals het ontmoeten van zijn ouders of het meebeslissen van het kopen van een huis. Je merkt dat hij jou blijkbaar niet als toekomst materiaal ziet en jij merkt dat je zelf ook zo over hem denkt.
Iemand voor eeuwig: Met de ware man weet je dat je hem meteen aan iedereen wil voorstellen. Je vriendinnen, je ouders, iedereen. En hij doet mee. Want jij bent een blijvertje.

6. Plannen

Iemand voor nu: Iemand voor nu trekt altijd zijn eigen plan. Echt rekening met elkaar houden is er niet bij en dat irriteert je mateloos. Het hoeft heus niet altijd zo te zijn, maar vaak merk je toch dat het uiteindelijk zijn plannen en jouw plannen zijn en dat ze bijna niet samengaan.
Iemand voor eeuwig: Iemand die voor eeuwig is, is bereid zijn plannen om jou heen te plannen, net als jij bereid bent dat voor hem te doen. Het komt natuurlijk van twee kanten. Soms kun je merken dat je vriend bepaalde dingen niet voor jou over heeft, maar soms merk je dat ook jij bepaalde dingen niet voor hem overhebt. In beide gevallen moet je je dan afvragen wat de relatie je waard is. Maar wanneer jullie allebei vrede hebben met elkaars plannen, dan weet je dat je goed zit. Je moet de juiste balans vinden tussen je eigen plannen kunnen trekken en tijd voor elkaar vrij maken. En ja, dat is inderdaad lastig.

7. Waarde

Iemand voor nu: Iemand die je voor je gevoel niet voor altijd zult koesteren, zul je ook niet als heel waardevol zien. Dat bekent dat wanneer hij boos op je wordt, je dit wel vervelend vindt, maar het voelt niet als het einde van de wereld. Een domme fout is een domme fout en na een excuus moet hij het maar vergeten.
Iemand voor eeuwig: Iemand die je wel als potentieel kandidaat ziet voor de eeuwigheid, heeft natuurlijk meer indruk op je. Wanneer jij per ongeluk iets zegt wat hem kwetst, dan baal je verschrikkelijk. Nu weet hij dat jij dit dacht. Wat nu? Vindt hij je nu niet meer leuk? Misschien heb je het nu voor altijd verpest.. Natuurlijk niet, want als jij ook de ware bent voor hem kunnen jullie een heleboel aan. Maar op zulke momenten sta je er ineens bij stil dat het je toch wel heel veel uitmaakt wat de ander van je denkt en hoe je de ander laat voelen. En dan weet je dat je goed zit. Want in dat geval wil jij je beste ik zijn. En wie wil dat nu niet?

Reageer op artikel:
7 x hoe je een jongen voor nu en een man voor altijd herkent
Sluiten