7 x hoe je hem binnenhaalt voor een tweede date

Date verslaafd? Wij snappen het wel. Etentjes in fancy restaurants, cocktails op een rooftopbar of een gastronomische lunch. Vergeet niet de snelle kopjes latte macchiato tussendoor met de mannen op je B lijst. Je sociale leven is huge. Een heerlijke bezigheid. Maar er komt een moment waarop je eierstokken beginnen aan te kloppen. Het moment waarop je liever een man wil die Chinees bestelt om samen op de bank op te eten in plaats van je weer in die torenhoge hakken en strakke cocktailjurk te moeten hijsen voor een maaltje. Met deze tips hengel je hem binnen met souplesse en zit je binnen no time aan je bakje Chinees.

1. Leg je telefoon weg

Vermijd momenten waarop je alleen maar ‘mmmm’ zegt omdat je ondertussen een selfie aan het liken bent van iemand die je eigenlijk niet eens kent.

2. Stop met ratelen over je hetero

Heb jij een goede vriend waar je niet het bed mee wil delen maar die ook geen gay BFF is? Begin er dan óf niet over, óf noem hem subtiel. Je wekt argwaan als je maar over hem blijft door ratelen of de vriendschap gaat verantwoorden.

3. Laat je eisenlijstje achterwege

Ja we hebben allemaal een lijst, met alle eigenschappen die hij zou moeten bezitten. Maar geef je date een kans. Noem niet op wat je allemaal bij voorbaat van hem verwacht. Grote kans dat hij zich dan namelijk zal voordoen als iemand anders, of meteen het gevoel heeft dat hij niet goed genoeg voor je is. In beiden gevallen leidt dat niet tot Chinees en de kans dat je ooit iemand gaat vinden die aan ál je eisen voldoet is.. klein.

4. Flirten met een andere man

We zeggen niet dat je meteen al je Whatsapp flirtcontacten een berichtje moet sturen met ‘wij flirten bij deze niét meer met elkaar’, maar het mag toch overduidelijk wezen dat je tijdens je date niet gaat flirten met de leuke ober.

5. Laat het verleden rusten

Twee jaar geleden betrapte jij je beste vriendin en toenmalige lover samen tijdens een gezamenlijk avondje uit. Dat deed pijn, dat snappen we. Maar dat is niet iets om te vertellen tijdens je date. Wees onbezorgd, postitief en opgewekt.

6. Klaag niet

Gewoon niet doen. Daar heb je je vriendinnen voor.

7. Pas op met de hoeveelheid alcohol

Je wil immers niet dat hij je naar huis moet brengen, je op bed moet leggen en je kleren uit moet trekken als jij ondertussen half bewusteloos bent van de hoeveelheid alcohol en maar door blijft ratelen over die lekkere collega op het werk die nooit meer heeft terug gemaild.

Reageer op artikel:
7 x hoe je hem binnenhaalt voor een tweede date
Sluiten