7 x hoe je olijfolie in je beauty routine kan gebruiken

De afgelopen tien jaar heeft vrijwel iedereen het over de voordelen van olijfolie gebruiken in je beauty routine. Dit onmisbare product uit de keuken wordt echter al sinds de oudheid op het lichaam gebruikt (bedankt, Cleopatra). Olijfolie zit vol met anti-oxidanten en is goed tegen huidveroudering, waardoor het uitstekend te gebruiken is voor je haar, huid en nagels.

1. Als haarmasker vóór het douchen

Olijfolie wordt al sinds de Egyptische oudheid als een haarmasker gebruikt. Verwarm de olijfolie in de magnetron en breng daarna een royale hoeveelheid aan in de punten van je haar en op je hoofd. Laat het tien tot twintig minuten inwerken, daarna met shampoo uitspoelen onder de douche.

2. Als een lipscrub

Meng een beetje suiker met een theelepel olijfolie voor een mix die de velletjes op je lippen als sneeuw voor de zon laat verdwijnen. Je kan zelfs een beetje citroensap toevoegen voor een extra scrubbende werking. Je zou het recept ook nog kunnen uitbreiden en voor je hele lichaam gebruiken.

3. Als een remedie tegen oorsmeer

Heb je wel eens last van oorsmeer en voldoet een wattenstaafje niet? Doe dan drie à vier nachten wat druppels olijfolie in je oor en het oorsmeer wordt minder hardnekkig.

4. Als een glanzend serum

Je hoeft helemaal geen apart haarproduct te kopen om je coupe te laten glanzen. Breng een paar druppels olijfolie aan om pluis tegen te gaan en je haar in model te brengen. Let op: doe dit wel alleen bij second day haar.

5. Als een scheerschuim

Geen scheerschuim meer in huis? Snel naar de keuken en smeer je benen in met olijfolie voordat je met het scheermes aan de gang gaat. De olijfolie gaat ook nog eens ingegroeide haartjes tegen, dat is ook mooi meegenomen.

6. Als verzorging voor je nagelriemen

Als je mooie, lange nagels wilt laten groeien kan je olijfolie gebruiken om je nagelriemen te verzachten. De manier om mooie verzorgde handen te krijgen.

7. Als een remedie tegen eelt

Gebarsten hielen met eelt hebben verzorging nodig om te herstellen. Smeer, nadat je klaar bent met vijlen, je voeten goed in met olijfolie. Trek sokken aan en laat het intrekken terwijl je slaapt om vervolgens wakker te worden met babyzachte voeten.

Reageer op artikel:
7 x hoe je olijfolie in je beauty routine kan gebruiken
Sluiten