7 x hoe je van je eigen lichaam leert te houden

Van je eigen lichaam leren houden is helaas voor velen een kunst en geen gegeven. Raar is het ook bijna niet meer met al die hoge standaarden. Tegenwoordig kan bijna iedereen wel iets bedenken waar zij (of hij) niet blij mee is. En hoe jammer is dat eigenlijk? Want waarom zouden we alleen maar bezig zijn met wat we niét hebben? We hebben namelijk ook zoveel dingen wél. Een goeie set billen, mooie grote ogen of fantastisch haar. Maar waarom dan toch zo onzeker over wat we nu juist niet hebben? Misschien moeten we daar maar snel mee stoppen. Hoe? Met de volgende tips. Zo leer je echt van jezelf te houden:

1. Complimentjes leren ontvangen

‘Je hebt echt fantastische billen!’ hoort niet te worden beantwoord met een ‘Nee jo, ik heb overal putjes en striae..’. Als iemand jouw billen mooi vindt, omarm het compliment dan en zie ook echt eens in dat ze gewoon fantastisch zijn.

2. Hang complimentjes op in je huis

Boven de spiegel, in de keuken, naast je bed. Bedenk, zelfs de mensen waarvan jij denkt dat ze perfect zijn kunnen dingen bedenken waar ze niet blij mee zijn. Blijf jezelf herinneren aan het feit dat je trots mag zijn op jouw lichaam.

3. Kijk niet teveel in de spiegel

Het is namelijk niet nodig. Als je lippenstift per ongeluk tot aan je oor is uitgesmeerd zal een collega het je echt snel genoeg zeggen. En als het kijken in de spiegel jou niet altijd even gelukkig maakt, waarom zou je het dan zo vaak doen? Leef en vergeet die spiegel en kleine imperfecties. Het klinkt gek, maar het werkt echt. Je gaat je meer concentreren op wat er om je heen gebeurt en niet op het feit dat je misschien niet blij bent met je kuiten of kaaklijn.

4. Wees trots op doelen die je behaalt

Ja, ook als ze klein zijn. Als jij per se twee kilo wil afvallen, dan mag je hartstikke trots zijn op het feit dat je vandaag van alle lekkere kantoorsnoepjes bent afgebleven. Alles is meegenomen. En nee, je ziet er niet in één dag uit als Angelina Jolie, verwacht dat daarom ook niet van jezelf (of ooit, eigenlijk).

5. Kleed jezelf in dingen waar je je goed in voelt

Als dat een wijde trui is, dan is dat prima. Maar wat als jij je stiekem super sexy voelt in een strakke kokerrok? Waarom trek je die dan niet gewoon aan? Het staat je zonder meer prachtig en de complimenten zullen je om je oren vliegen, of je ze nu wil ontvangen of niet.

6. Begrijp dat niet iedereen hetzelfde is

Waarom zou jij per se lange dunne benen moeten hebben? Of een super strakke taille? Omdat het nu ‘de mode’ is? Leuk. Maar een tijdje terug was het nog ‘hoe ronder hoe beter’. En dan nog, we kunnen toch moeilijk allemaal er hetzelfde uitzien? Wat is daar nu leuk aan? Niks.

7. Maak foto’s van jezelf

Heb je zo’n dag waarop je juist wel lekker in je vel zit? Maak dan een foto van jezelf. Je hoeft hem niet per se op social media te delen, want hij is voor jezelf. Kijk er naar op dagen dat je minder blij bent met jezelf en bedenk: ‘iedereen heeft wel eens een off day, maar moet je zien hoe fantastisch ik er hier uitzag!’ Leer van jezelf te houden, hoe je er ook uitziet. Jij moet het tenslotte doen met dit lichaam, en het is nogal zonde om je tijd te verdoen aan er ontevreden over zijn, nietwaar?

Reageer op artikel:
7 x hoe je van je eigen lichaam leert te houden
Sluiten