Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 10 mei 2015

7 x levenslessen die wij hebben geleerd van onze mama

Je mama. De belangrijkste persoon in je leven. Zij staat altijd voor je klaar of het nou midden in de nacht is, of om te helpen beslissen welk paar schoenen je nou moet kopen. 'Bij twijfel niet doen', een veelvoorkomende spreuk van een wijs persoon. Wij hebben zeven wijsheden op een rijtje gezet die jij vast ook eens van je moeder hebt gehoord.

Vroeger als moederlief weer met een van haar wijsheden kwam dacht je vast wel eens, ja mam, het zal wel. Nu zijn sommige van die wijsheden levenslessen geworden die jou tot de lady hebben gemaakt die je nu bent. En stiekem betrap je je zelf er wel eens op dat jij die wijsheden ook nu gebruikt. Het is vandaag Moederdag. Een goede reden om de zeven levenslessen volgens de meeste mama’s een podium te geven.

1. Blijf jezelf

‘Want er is er maar een van jou’. En dat klopt, iedereen is uniek. Blijf gewoon dichtbij jezelf en verander niet voor anderen. Jij bent zoals je bent, take it or leave it.

2. Geniet van de kleinste dingen

Het leven gaat namelijk al zo snel voorbij. Geniet daarom van de meest kleine dingen die op een dag gebeuren. Ook al is het een heerlijke kop koffie, het kleine stukje wandelen naar de bus, het maakt niet uit, maar geniet vooral.

3. Het is oke om iets niet helemaal goed te doen

Als we van iemand hebben geleerd dat je niet alles goed kunt doen in je leven, is het van onze mama. Want daarvan leer je alleen maar, en dat is het belangrijkste. Iedereen maakt dat mee, en je hoeft je er zeker niet voor te schamen.

4. Jij bent je eigen geluk

Je kan niet met iemand anders gelukkig zijn als je dat niet met jezelf bent. Mama heeft jou geleerd van jezelf te houden. Je eigen geluk maak je zelf, want er is niemand anders die het voor je doet.

5. Nou is niet wijd

Herkenbaar? Dat je vroeger heel vaak nou zei? Nou, omdat ik dat wil, of nou dat is niet zo. Mama’s reactie: nou is niet wijd. Met alleen maar willen en zeuren kom je er niet. Het is belangrijk om voor je doel te werken want het komt niet vanzelf naar je toe.

6. Behandel mensen zoals je zelf ook behandeld wilt worden

Met respect en beleefdheid. Het begint namelijk bij jezelf.

7. Volg je hart

Want alleen daar word je echt gelukkig van.

Mommy, we love you.

Reageer op artikel:
7 x levenslessen die wij hebben geleerd van onze mama
Sluiten