7 x make-up tips voor lenzendragers

Lenzen blijven tricky business. Zo is het meteen een compleet drama als je een wimpertje in je oog krijgt (want even wrijven is geen optie) laat staan als je een lens kwijt raakt. Echter kan er nog veel meer misgaan tussen het aanbrengen van je make-up en je lenzen. Met deze tips moet het allemaal goed komen:

1. Breng altijd eerst je lenzen in

Voordat je begint aan je make-up routine. De kans op infecties is groter als je je lenzen erna in doet, aangezien er make-up restjes mee kunnen liften op je vingers. Vergeet niet je handen te wassen voor je ze in doet.

2. Wees voorzichtig met eyeliner

Zéker met het binnenste gedeelte van het ooglid. Het is natuurlijk mooi om hier bij te tekenen met potlood, maar wederom riskeer je de kans op een infectie. Alles wat namelijk aan viezigheid in je oog komt, gaat zich ophopen onder je lens.

3. Smeerbaar boven vloeibaar

Ga liever voor smeerbare oogschaduw dan poeder. Wederom kun je hiermee beter controleren wat je doet. Poeder is los en daarom ook snel op plekken waar je het niet wil hebben.

4. Vermijd producten op oliebasis

Vooral rondom de ogen. Dit geldt namelijk zowel voor make-up als voor reinigingsproducten. Olie is gevaarlijk voor de ogen aangezien het zich kan gaan ophopen achter de oogbol. Dit kan wederom leiden tot nare infecties.

5. Aanbrengen mascara

Breng je mascara niet te dicht aan bij je wimperrand. Uiteindelijk wil je toch alleen maar de punten van je wimpers kleuren en het voorkomt weer de kans op irritatie.

6. Kijk uit met nepwipers

Je lijmt namelijk met gemak je lens aan je wimpers.

7. Verwijderen van lenzen

Verwijder je lenzen voordat je je make-up er af haalt.

Reageer op artikel:
7 x make-up tips voor lenzendragers
Sluiten