7 x tips bij het gebruiken van concealer

Aan een concealer opbrengen zitten nogal wat haken en ogen. Zo zijn er verschillende soorten voor verschillende problemen, en is het belangrijk om de juiste kleur te hebben en de juiste manier van aanbrengen te hanteren. Kortom; een lesje concealer gebruiken kan geen kwaad.

1. Een te lichte kleur

Kijk uit met een te lichte kleur concealer. Dit kan het effect van een spotlight creëren, waardoor je donkere kringen nog meer opvallen. En dat is net wat je niet wil. Kies in plaats van een lichte kleur voor een peach kleurige concealer die maximaal een halve tint lichter is dan je eigen huidskleur. Wat ook helpt tegen donkere kringen zijn concealers met lichtreflecterende deeltjes. De deeltjes weerkaatsen het licht waardoor donkere schaduwen of kringen minder opvallen.

2. Vergeten om de concealer meteen te fixeren

Fixeer je concealer meteen na het aanbrengen ervan met een transparante poeder. Dit helpt te voorkomen dat de concealer gedurende de dag in de plooitjes gaat kruipen of gaat ophopen.

3. De verkeerde textuur concealer gebruiken

Er bestaan niet voor niks zoveel verschillende texturen concealer. Geen één concealer zal namelijk én puistjes camoufleren, én donkere kringen verbergen én lijntjes maskeren. Onthoud dat de meeste vaste concealers het meest dekkend zijn, en daardoor het geschiktste zijn om puistjes mee te camoufleren. De wat luchtigere concealers, meestal in penvorm, zijn vaak goed voor onder de ogen om donkere kringen te verhelderen.

4. Een concealer alleen gebruiken om te camoufleren

Een concealer kan zoveel meer dan alleen camoufleren. Het is bijvoorbeeld een uitstekende basis voor oogschaduw, en wanneer de concealer lichtreflecterende deeltjes bevat is het een geweldige highlighter voor op je jukbeenderen.

5. Geen rekening houden met schaduwen

Neem een puistje als voorbeeld. Wanneer je een puistje hebt die al is doorgekomen, dan dep je meestal wat concealer erbovenop in de hoop de puist zo minder zichtbaar te maken. Maar dit alleen gaat niet helpen, want ook de schaduw onder de puist moet aangepakt worden. Hetzelfde geldt voor rimpeltjes. Wanneer je de schaduw van een rimpel oplicht zul je zien dat de rimpel veel minder opvalt.

6. Concealer opbrengen voor de foundation

Breng een concealer pas aan nadat je foundation hebt opgebracht. Dit heeft twee redenen. De belangrijkste reden is dat wanneer je je concealer opbrengt voor de foundation, je hem weer wegveegt met het aanbrengen van de foundation. De tweede reden is dat je foundation misschien wel dekkender is dan je dacht, waardoor je minder concealer hoeft te gebruiken.

7. Acné littekentjes camoufleren met je vingers

Met je vingers krijg je de concealer niet mooi in de littekentjes geblend. Hiervoor kun je het beste een concealerkwastje gebruiken, of eventueel een lippenseel. Door een beetje met het kwastje te wiebelen kun je zo het litteken mooi opvullen.

Reageer op artikel:
7 x tips bij het gebruiken van concealer
Sluiten