7 x tips die je fantastisch haar zullen geven in 2015

Neem deze zeven tips mee naar volgend jaar en je haar zal er veel levendiger, glanzender én gezonder uitzien in 2015:

Droog je haar met een t-shirt

Ja, je leest het goed. Dus vis een oud (maar schoon) t-shirt uit je kast en droog je haar ermee. De vezelstof in handdoeken kan je haar breken en onnodig pluizig maken. Een katoenen shirt is veel liever voor je lokken. Zorg er wel voor dat je je haar er als het ware droog in ‘kneedt’ en plaats van ruw wrijft.

Repareer gespleten punten met kokosolie

Kokosolie heeft veel verzorgende eigenschappen en is daarom de beste remedie tegen gespleten punten. Doe simpelweg wat kokosolie in je haar, zoveel je denkt dat nodig is om je punten eens goed te verzorgen. Begin in het midden van je haar en werk naar beneden toe. Zet je haar hoog op je hoofd vast en laat de kokosolie 30 minuten intrekken voordat je het goed uitspoelt met shampoo.

Lees de ingrediëntenlijst

Om het haar van je dromen te krijgen is het belangrijk de ingrediëntenlijst goed door te lezen voordat je een product aanschaft. Zo kunnen siliconen in shampoos en conditioners je haar onnodig zwaar maken en sulfaten hebben de neiging gekleurd haar sneller te laten verkleuren.

Slaap op een zijden kussensloop

Je haar kan bekneld raken door een katoenen kussensloop en daardoor beschadigen. Word je wel eens wakker met pluizig haar waar je u tegen kan zeggen? Dat komt dan waarschijnlijk door je katoenen kussensloop. Switch daarom naar een zijden kussensloop, want je haar kan er vrij overheen bewegen gedurende de nacht, waardoor het niet meer beschadigd raakt.

Haarspray en schuifspeldjes

Ben je wel eens bang dat je schuifspeldjes niet op hun plek blijven zitten? Spray er dan wat haarspray overheen voordat je ze in je prachtige updo steekt. Dit maakt ze ietwat plakkerig waardoor ze véél beter blijven zitten, score.

Maak je vlecht breder

Als je je haar vlecht en je niet geheel tevreden bent met de dikte ervan, kun je gebruik maken van volumepoeder. Besprenkel je vlecht ermee, trek je haren iets uit elkaar om de vlecht breder te maken en hij wordt gegarandeerd twee keer zo volumineus.

Behoud je kleur zónder bezoek aan de kapper

Geen geld? Geen probleem. Je kunt je haarkleur ook mooi houden door thuis zelf aan de slag te gaan en je haar te spoelen met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. Voor brunettes: spoel je haar met koffiedik. Voor roodharigen: maak gebruik van cranberry sap. Voor blondines: ga aan de slag met kamillethee óf champagne.

Reageer op artikel:
7 x tips die je fantastisch haar zullen geven in 2015
Sluiten