7 x veelgestelde beautyvragen beantwoord

We hebben allemaal wel een aantal vragen over beauty waarvan we ons altijd al afvroegen wat nu precies het juiste antwoord is. Daarom verzamelde wij een aantal beauty vragen mét antwoorden zodat je deze feitjes in ieder geval op een rijtje hebt.

V: Je krijgt iedere keer bij je fijne nieuwe crèmepje een dun plastic schijfje tussen de pot en de deksel. Maar wat doe je er mee? Houden of weggooien?
A: Houden. De crème kan namelijk door blootstelling aan licht en lucht zijn werkzame ingrediënten gaan afbreken. Een extra tip is om je crème op een koele, donkere plek te bewaren voor de beste resultaten.

V: Soms is je favoriete shampoo bijna op en gooi je er wat water bij om de laatste restjes nog mee te kunnen pakken. Maar maakt het je haren dan nog wel net zo goed schoon?
A: Ja. Een shampoo is namelijk gemaakt om gemixt te worden met water, dus een beetje water bij de fles is geen probleem. Echter is het wel zo dat als je een speciale shampoo gebruikt tegen vet haar, het misschien minder goed kan werken omdat het uitgedund is.

V: Hoe vaak moet ik nou écht mijn make-up kwasten schoon maken?
A: De meeste experts hebben zich vastgezet op één keer per maand. Het beste kun je je kwasten in een warm zeepbadje dopen. Gebruik hiervoor babyshampoo of een milde zeep. Spoel de kwast goed uit, droog hem af met een handdoek en droog de kwast vervolgens na met een haardroger. Een echte royal treatment.

V: Is het heel erg als mijn grote douchespons niet helemaal droogt tussen wasbeurten in?
A: Ja. Het vocht in je spons kan er namelijk voor zorgen dat bacteriën zich gaan ophopen. Spoel hem dus goed uit na een douchebeurt en laat hem drogen buiten de douche.

V: Is het schadelijk voor je ogen om de binnenste oogleden in te kleuren met oogpotlood?
A: Allereerst geldt dat je niet in je oog moet prikken, want dat is inderdaad niet prettig voor je oog. Ten tweede kan je de look zeker rocken, maar kijk wel uit met infecties. Je oog kan zo maar geïnfecteerd zijn en die bacteriën kunnen vervolgens op het potloodje gaan zitten. Een goede truc is om altijd je potloodje te slijpen na gebruik. Zo verwijder je alle mogelijke bacteriën die anders zich rustig kunnen voortplanten onder het dopje van je oogpotlood.

V: Kan ik zomaar al mijn beautyproducten combineren zonder dat ik hun effectiviteit belemmer?
A: Crèmes kun je eigenlijk altijd redelijk veilig met elkaar mengen. Echter is het niet verstandig om je zonnebrandcrème te mengen met iets anders, omdat dit effect heeft op de SPF. Je kan ze echter wel in laagjes opbrengen. Dus begin met de één en sluit af met de ander. Ook mag je geen crèmes met elkaar mixen die bepaalde zuren bevatten (alpha hydroxy zuren) in combinatie met retinol of vitamine C producten. Dit kan namelijk zorgen voor uitslag op de huid.

V: Hoe kies ik de juiste moisturizer voor mijn huidtype?
A: Voor een droge/gevoelige huid zoek je simpelweg naar een moisturizer die deze problemen verhelpt. Heb je echter een olieachtige huid en ben je gevoelig voor acné, dan moet je een moisturizer hebben die niet comedogeen is. Dat houdt in dat het de poriën niet verstopt. Merk je dat je wakker wordt met een geïrriteerde huid, maak dan naast dagcrème ook gebruik van nachtcrème. Deze mag aanzienlijk dikker zijn dan je dagcrème.

Reageer op artikel:
7 x veelgestelde beautyvragen beantwoord
Sluiten