Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 31 jul 2015

7 x waardoor je zeker weet dat je verliefd bent op de juiste persoon

Ze zeggen wel eens, liefde maakt blind. Maar dat geldt niet voor jou. Want de man die je nu vast hebt, die heeft alles, toch?!

Oké, je smaak in mannen was misschien niet altijd even goed hiervoor. Dat kan. Je hebt ervan geleerd. Waar je vroeger op je ‘eisenlijstje’ had staan dat hij vooral héél knap moest zijn en een beetje lief, ligt dat nu wel even wat anders. Inmiddels heb je geleerd dat je het belangrijk vindt dat een man doorzettingsvermogen heeft. Of dat hij zijn hart durft te volgen. Je vindt het belangrijk dat hij dingen kan regelen en hij er voor jou kan zijn.

En nu heb je hém gevonden. Hij voldoet aan al je wensen en doet daar zelfs nog een extra schepje perfectie bovenop. Maar ondanks dit kan het zijn dat je op sommige dagen denkt, is dit het nou? Misschien omdat je zelf even niet lekker in je vel zit, of omdat het bijna te perfect gaat. Hoe dan ook, it happens. En soms kun je daar niets aan doen.

Maar twijfel vooral niet langer, in een oogwenk heb jij uitgevonden of hij de man is waarmee jij een stap verder durft te zetten.

1. Hij maakt je intens blij

Puppy’s, chocola, we hebben allemaal onze dingen waar we blij van worden. Maar de juiste man maakt jou iedere dag blij. Hij zorgt dat je een glimlach hebt. Hij wil je graag vrolijk zien en doet daar zijn best voor. En eigenlijk is het helemaal niet nodig, want als je alleen al naar hem kijkt ga je glimlachen, met heel je hart.

2. Hij staat vierkant achter je

De juiste man zal jou stimuleren in de keuzes die je maakt. Misschien is hij het niet altijd helemaal eens met de keuzes die je maakt. Maar als jij ze maakt staat hij achter je. En hij zal je ook altijd opvangen als het toch niet de juiste keuze geweest blijkt te zijn. Want het maakt niet uit. Jij bent zijn heldin. En hij laat je dat zijn.

3. Hij laat je vrij

Een wijze vrouw zei ooit, liefde is net als een bloem. Als een bloem in bloei staat zijn we verrast door haar prachtheid. We willen die bloem het liefste bij ons thuis hebben staan. Dus wat doen we? We plukken de bloem en nemen ‘m mee. Waar de bloem vervolgens na een week sterft. Maar als je de bloem in zijn natuurlijke habitat had laten staan, dan had ze keer op keer weer in bloei gestaan. En zou ze nooit sterven. En dat geldt ook voor de liefde. Je kunt het niet bezitten of opeisen.

4. Hij motiveert je

Een man die weet wanneer je dat juiste duwtje in je rug nodig hebt, wanneer je er misschien even doorheen zit en zijn krachtige woorden nodig hebt, dat is een juiste man. Het is belangrijk dat hij je nooit tegenhoudt maar je juist aanmoedigt om je dromen achterna te gaan en je leven in te richten zoals jij dat wil.

5. Hij staat naast je

Een goede relatie kenmerkt zich door het feit dat jullie gelijkwaardig zijn aan elkaar. En natuurlijk zeggen we wel eens voor de grap ‘zij heeft de broek aan’. Maar als jullie voor elkaar gemaakt zijn, dan zullen jullie gelijkwaardig zijn. Dan is er geen baas, of een kapitein. Alleen de liefde in evenwicht.

6. Hij neemt je voor wie je bent

Het is heel belangrijk om je partner te nemen voor wie hij is. Je kunt iemand niet veranderen. Dat is niet eerlijk tegenover de ander. Je valt op een persoon om hoe hij of zij is. En niet om vervolgens een heel ander persoon van diegene te maken. Het is geen klei waarmee je kunt kneden net zolang totdat het figuurtje je je bevalt. Het is daarom oh zo belangrijk dat hij je neemt voor wie jij bent en jou niet wil veranderen.

7. Hij je het gevoel geeft dat jij zijn wereld bent

En daarmee bedoelen we, als jij het gevoel hebt dat hij écht voor jou gaat. Dat hij niet druk is met alleen maar om zich heen te kijken naar andere billen en borsten. De juiste man geeft jou de bevestiging dat jij zijn onbetwiste nummer één bent. No matter what.

Reageer op artikel:
7 x waardoor je zeker weet dat je verliefd bent op de juiste persoon
Sluiten