7 x waarom alle vrouwen superhelden zijn

Haal je cape maar van zolder en knoop ‘m om je schouder. Al zou je dat eigenlijk niet nodig moeten hebben om je een ware superheld te voelen. Wij vrouwen hebben namelijk speciale krachten. Echt.

1. We kunnen gedachten lezen

Vriendinnen, je lover of je moeder, ze hoeven echt niet aan jou te vertellen wat er aan de hand is. Jij voelt dat namelijk al zodra je ze aan ziet komen lopen. Of ze nou down zijn, chagrijnig of in de zevende hemel, jij leest hun gedachten.

2. We hebben een kenmerkend kostuum

Oké, niet echt een kostuum, maar we hebben allemaal een signature look. Ja, ook jij, ook al denk je van niet. Alle vrouwen herkennen de situatie waarin je gaat winkelen en je vriendinnen ineens een trui omhoog houden en zeggen: ‘dit moet je kopen, dit is helemaal jou’ of: ‘dit is echt een (vul hier je naam in)-trui’.

3. We hebben een geheim wapen

Om mannen mee om je vingers te winden. Misschien is het je sprankelende lach of zijn het je ogen waarmee je door iedereen heen lijkt te kijken. We hebben allemaal onze krachten.

4. We hebben sterk gevoel voor rechtvaardigheid

Het leven is oneerlijk, maar daar zullen we ons nooit bij neerleggen.

5. Ons hoofdkwartier is heilig voor ons

Iedere superheld heeft een plek om samen te komen om strategieën te bespreken om de wereld te redden. Wij vrouwen herkennen dat gevoel. Het is voor ons belangrijk om een veilige, geborgen plek te hebben. Ons huis is dan ook heilig voor ons. We kunnen er vriendinnen uitnodigen, etentjes en feestjes geven, maar we kunnen ons er ook even terugtrekken als we alleen willen zijn. We voelen er ons helemaal onszelf.

6. We hebben een geheime identiteit

Of op z’n minst verschillende identiteiten. Van een super lieve romanticus veranderen we razendsnel in een gepikeerde furie. Als je lover iets verkeerds heeft gezegd dan. Andersom kan trouwens ook gebeuren, dat je tijdens een ruzie ineens alleen nog maar tegen hem wil aankruipen.

7. We zijn er razendsnel in geval van nood

Heeft een vriendin een gebroken hart? Voor ze met haar ogen kan knipperen sta jij al bij haar in huis. Heeft je lover je hulp nodig? Niet meer, jij hebt het al gefikst. En als je beste vriendin gered wil worden van een terrordate, ben jij erbij, zo snel als Speedy Gonzales.

Bij een superheldin hoort ook super haar

Klik op de foto en lees de tips van onze haarexpert Mika voor glanzende lokken, zonder zwaar haar.

Reageer op artikel:
7 x waarom alle vrouwen superhelden zijn
Sluiten