Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 26 okt 2014

7 x waarom je zou willen dat de klok ieder weekend een uur terug ging

Goedemorgen! Om te beginnen, de klok is een uur terug gegaan vannacht. Mocht je het overal hebben gemist dan hebben we dit tenminste maar even gezegd. En ondanks dat het nu iedere dag eerder donker wordt, is het toch echt vre-se-lijk fijn als die klok een uurtje teruggaat. En dit zijn 7 redenen waarom:

1. Het weekend duurt een uur langer, gratis.

Oh yes, het weekend is al zo kostbaar. Twee dagen die zo voorbij vliegen. Maar dit weekend krijg je een uur extra, gratis en voor niets. Daar houden Nederlanders van toch?

2. Je kon vannacht een uurtje langer doorgaan

Heb je vast wel gedaan hè? Je kon een uurtje extra uit, een uurtje langer wijn drinken, een uurtje langer films kijken, een uurtje langer spelen met je scharrel en als je het echt heel bont hebt gemaakt hoorde je de vogeltjes al een uur eerder fluiten. Gezellig voor op de vroege morgen.

3. Het allerbelangrijkste: je kan een uur langer uitslapen

Heb je nog een drukke dag voor de boeg? Ook al kon je ‘maar’ tot 10 uur uitslapen, dan is het voor je gevoel alsnog 11 uur. En voor de vroege vogels, die hadden dus ook een uurtje langer zonder tijd te verliezen.

4. Wallen wegwerken

Dat uurtje langer slapen zorgt er ook voor dat je je wallen kunt wegwerken. Net dat ene extra uurtje zorgt ervoor dat je niet met dikke ogen wakker wordt, geen donkere kringen hebt en maandag weer op en top voor de dag kunt komen.

4. Meer uit je zondag halen

Je kan juist een uurtje langer slapen, of een uurtje eerder opstaan zodat het voor je gevoel alsnog 10 uur is als je wekker om 9 uur gaat.

5. To do list bijwerken

Ook al is het niet leuk, soms moet je een to do lijstje afwerken. En daar is dit uurtje perfect voor. Maak je huis schoon, doe de was, werk je administratie bij, ruim je beauty voorraad op, maak je kast netjes en ga zo maar door. Zonder tijd te verliezen op deze kostbare en geliefde zondag heb jij toch een schoon lijstje kunnen maken. En dat voelt echt goed.

6. Nieuwe looks uitproberen

Ben je bang voor een saaie zondag die nu ook nog eens verplicht een uur langer duurt? Probeer nieuwe make-up looks, je haar op een andere manier te vlechten of maak uberhaupt een ander kapsel, test nieuwe nagellakjes uit en neem de tijd om je te scheren, je in te smeren met bodylotion of probeer een maskertje. Kortom, gun jezelf een ontspanningsuurtje.

7. Je weekend jetlag is een stuk minder

In dit artikel schreven we al over de weekend jetlag. In het weekend ga je vaak later slapen, later opstaan waardoor je op maandagochtend een mini jetlag hebt van je weekend. Deze maandag heb je dat niét. Voor je gevoel kun je namelijk een uurtje langer slapen waardoor je misschien zelfs wel vóór de wekker wakker wordt. En ondanks dat dat maar één keer per jaar voorkomt, is het wel de lekkerste maandagochtend ooit.

Reageer op artikel:
7 x waarom je zou willen dat de klok ieder weekend een uur terug ging
Sluiten