Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Travel 19 jun 2015

7 x waarom reizen beter is dan een boyfriend hebben

We zeggen niet dat je van daten geen belangrijke lessen mee krijgt, of dat een gezonde relatie je niet volwassen maakt. Maar guess what? Reizen doet meer met je dan een boyfriend ever could. 

1. Je komt makkelijk uit je comfort zone

Je bent misschien van nature wat verlegen of introvert, maar daar is eigenlijk gewoon geen tijd voor als je gaat reizen. Reizen dwingt je om tegen vreemden te praten. Het is vrij simpel. Of je vraagt een vreemde de weg óf je kan uren lang in je eentje over straat gaan lopen in een stad die je niet kent. Kleine gesprekken kunnen weer leiden tot grote en mooie gesprekken, en dit kan waarschijnlijk weer leiden tot een uitnodiging naar een café. Je zult al snel merken dat het allemaal niet zo eng is, en dit je eigenlijk een heerlijk gevoel geeft.

Met een boyfriend is het makkelijk om je te verschuilen achter zijn rug. Niet doen.

2. Je kan jezelf eens echt goed leren kennen

Vaak gebeurt het dat je in een relatie al snel in de ‘wij-vorm’ gaat praten en ook denken. Dit kan je een gevoel geven dat je je eigen identiteit misschien een beetje aan het verliezen bent. Met reizen is de wereld jouw canvas. Je vormt namelijk jezelf met interesses die jij zelf ontdekt tijdens je reis. Daarnaast creëer je je eigen meningen op basis van je eigen ervaringen. Dit zijn jouw meningen en ervaringen, en van niemand anders. Het is een geweldige manier om jezelf te ontdekken terwijl je vanuit een rugtas leeft met misschien alleen je allernoodzakelijkste essentials.

3. Het laat je nieuwe dingen uitproberen

Als je reist, ga je vaak gemakkelijker mee met de flow dan als je thuis in je comfort zone zit. Probeer nieuwe dingen uit en verleg je grenzen. Denk hierbij aan parachute springen, een stukje gefrituurd springhaantje proeven, ja lekker hoor of uitbundig salsa dansen met die leuke jongen. Reizen geeft je duizenden mogelijkheden en kansen om nieuwe dingen uit te proberen. Nieuwe dingen die jij voorheen nooit eerder als een optie zou beschouwen.

4. Je leert over de wereld

Van een man kan je uiteraard ook veel leren. En nee we bedoelen echt niet alleen voetbal. Maar reizen stelt jou bloot aan nieuwe culturen, geuren, voeding, douane, politiek, normen en waarden. En die kennis is van onschatbare waarde.

5. Je krijgt waardering voor de kleine dingen

Tijdens het reizen kan het voorkomen dat je een keer op een hard bed moet gaan slapen of in een oude tent moet gaan slapen. Een koude douche moet nemen. Of dat je op een vieze wc je behoeftes moet gaan doen en er vervolgens achter komt dat er geen wc papier is.

Door dit soort dingen ga je je eigen Europese levensstijl veel meer waarderen dan voorheen. Zelfs iets kleins als worden aangesproken door een jongen in de bus zal voor jou een zegen zijn wanneer je reist. Tenminste heb je iemand waarmee je kan praten. Misschien dan wel niet in je eigen moedertaal maar dat maakt niets meer uit. Als je met je boyfriend op de bank zit krijg je deze ervaring echt niet.

6. Even terug naar de basis

Reizen zorgt ervoor dat je weer terug gaat naar de basis. Zo kan het namelijk vaak gebeuren dat je zonder internet connectie zit. Hierdoor wordt het wel weer een stuk makkelijker om contact te leggen met de mensen om je heen. Als je geen technologie hebt waar je druk mee bezig bent, is het namelijk een stuk makkelijker om nieuwe vrienden te maken. Wanneer je dan druk bezig bent met borrelen met mensen die je net hebt ontmoet, zul je merken dat je al snel je timeline op Facebook vergeet te checken.

7. Het leidt je naar je uiteindelijke doel in he leven

Naast het feit dat je nieuwe dingen ontdekt over de wereld en over jezelf, zul je ook sneller jouw doel kunnen vinden in het leven. Terwijl jij alle leuke en mindere leuke dingen ontdekt in de wereld en over jezelf, kun je jezelf afvragen: wat wil ik nou in het leven? Waar krijg ik kriebels van? Wat is mijn doel?. Aan het einde van je reis zal dit allemaal een stuk duidelijker voor je zijn.

Reageer op artikel:
7 x waarom reizen beter is dan een boyfriend hebben
Sluiten