7 x waarom reizen en verliefdheid soms precies hetzelfde is

Yasmine Esser 13 feb 2016 Love

Is er iets leukers dan reizen en op vakantie gaan? Misschien verliefd zijn, maar dat is eigenlijk exact hetzelfde. En het allermooiste is natuurlijk als je samen met je lief de wereld kunt ontdekken.

Je voelt vlinders in je buik

Als je uit het vliegtuig stapt, als je in een autorit de omgeving voor het eerst in je opneemt, als je een straat ontdekt met de allerleukste winkels of als je in een prachtig natuurgebied bent beland, maakt je hart een sprongetje. Een golf gelukzaligheid overspoelt je. Dit is de plek waar je wilt zijn. Het is net als wanneer je in de armen van je nieuwe lover ligt. Als hij je aanraakt voel je je elektrisch geladen. Ja, zo wil je je altijd voelen.

Je bent onbevreesd

Reizen en verliefdheid, beiden laten je dingen doen die je anders never nooit zou doen. Omdat je niet durft bijvoorbeeld. Want wie dacht dat jij – met toch best wel hoogtevrees – zou gaan bungeejumpen? En wie dacht dat jij – af en toe een beetje verlegen – zomaar op die knappe man zou afstappen?

Je staat open voor nieuwe dingen

En dingen die je normaal minder leuk vindt, lijken nu ineens tha bomb.

Je vindt het jammer voor andere mensen

Voor mensen die niet hebben gezien hoe prachtig Bali is of hoe het leeft in de straten van Marrakech. En je hoopt dat iedereen om wie je geeft de liefde kan ervaren zoals jij het voelt. Het is gewoon fantastisch, dat zou je niemand misgunnen.

Je leert omgaan met tegenslagen

Verloren koffers, een hotel met kakkerlakken en buikgriep, het kan je allemaal overkomen als je op reis bent. En ook in de liefde is niet alles koek en ei. Verliefdheid kan je zo onzeker maken. Vindt hij je nog wel leuk? En waarom is hij soms gewoon ontzettend irritant? Tegenslagen zullen er altijd zijn, maar je leert ze te overwinnen. En zonder beproevingen zijn er ook geen momenten van euforie.

Je voelt dankbaarheid

Dat je reis vlekkeloos is verlopen, dat je op dit bijzondere plekje op de aarde mag zijn. En ook: dat je iemand hebt gevonden die je in extase brengt, jou ook geweldig vindt en waarmee je het ontzettend fijn hebt.

Het is puur genieten

In het buitenland is er soms niets heerlijkers dan op een strandbedje liggen en je favoriete cocktail drinken. Ook als je verliefd bent, kun je dat gevoel ervaren. Als jij en je lover samen zijn, hoef je niet altijd per se iets te ondernemen. Je hebt gewoon een heerlijke tijd.

LEES OOK: Zucht: deze 8 lieve dingen kan hij níet vaak genoeg tegen ons zeggen

Reageer op artikel:
7 x waarom reizen en verliefdheid soms precies hetzelfde is
Sluiten